10

10-16 Mayıs Engelliler Haftası -Hatay Valisi Lekesiz: "Birçok alanda büyük başarılara imza atan engelli vatandaşlarımız, elde ettikleri başarılarıyla insanlarımıza ilham ve yaşama sevinci vermekte"


HATAY (A.A) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, birçok alanda büyük başarılara imza atan engelli vatandaşların elde ettikleri başarılarıyla insanlara ilham ve yaşama sevinci verdiğini belirtti.
     Lekesiz, "Engelliler Haftası" nedeniyle yayınladığı mesajda, günümüz dünyasında ülkelerin engelli sorunlarına yönelik çözüm üretmeleri ve engelli bireylerin kamusal haklarına insan odaklı yaklaşımlarının, gelişmişlik düzeyleri konusunda da doğrudan bir ölçüt olarak kabul görüldüğünü kaydetti.
     Engelli bireylere gösterilen anlayış ve hoşgörünün, modern bir toplum kimliği kazanmada etkin bir rol oynadığını ifade eden Lekesiz "İnsan hakları ve insana verilen değerle eşdeğer olan engelli bireylerin sorunlarının çözüme kavuşturulması konusu, hiç kuşkusuz temelde bu bireylerin engellilikle ilgili anlaşılma ve farkına varılma talebinin anlaşılmasıdır. Zira toplumsal hayata herkes kadar üretken ve tüm bireyler kadar başarılı olarak katılabilme gücüne sahip engelli bireylerimizin en büyük talebi, kendilerinin farkına varılarak fırsat verilmesi ve inanılmasıdır. Birçok alanda büyük başarılara imza atan engelli vatandaşlarımız, elde ettikleri başarıları ile insanlarımıza ilham ve yaşama sevinci vermektedir" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Emin Sansar
     Yayıncı: İsmihan Özgüven

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER