Bu okulu eğitim öğretime hükümlüler hazırlıyor

Bu okulu eğitim öğretime hükümlüler hazırlıyor -Amasyada denetimli serbestlik tedbiri kapsamında cezalarını cezaevi dışında geçiren 25 hükümlü, Amasya Ticaret Meslek Lisesinin onarım ve taşınma işlerine yardım ediyor -Okul Müdürü Boz


AMASYA (A.A) - Amasyada denetimli serbestlik tedbiri kapsamında cezalarını cezaevi dışında geçiren 25 hükümlü, Amasya Ticaret Meslek Lisesinin onarım ve taşınma işlerine yardım ediyor.
     Çeşitli suçlardan hüküm giyen ve bir süre cezevinde kaldıktan sonra şartlı tahliyelerine bir yıl kala iyi halden denetimli serbestlik kapsamında cezaevi dışında cezalarını çekmelerine izin verilen hükümlüler kamu yararına çalıştırılıyor.
     Amasyada bu kapsamda cezaevinden çıkan 72 kişiden 25i eğitim ve öğretimin ikinci dönemine hazırlanan Amasya Ticaret Meslek Lisesinde görev aldı.
     Okulun onarım işlerinin ardından bahçeye çıkarılan eşyaların taşınması ve sınıfların yerleştirilmesi gibi işlerde denetçiler eşliğinde çalışan hükümlüler, denetimli serbestlik uygulamasından memnun olduklarını ifade etti.
     Şartlı salıverilen hükümlülerden Necati Demirbaş, AA muhabirine, cezaevi dışında özgürce kamu yararına çalıştığı için mutlu olduğunu söyledi.
     Adalet Bakanlığı ve Amasya Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yetkililerine teşekkür eden Demirbaş, Bizim açımızdan çok iyi. Şahsen içeride kalmaktansa burada kamu yararına çalışmayı, topluma faydalı olmayı tercih ederim dedi.
     Demirbaş, günlük 4 saat çalıştıklarını daha sonra ise aileleri ve işlerine zaman ayırabildiklerini kaydetti.
     Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Yaşar Bozatlı ise, geçen yıl güçlendirme ve genel onarıma alınan okulun 11 Şubat Pazartesi günü başlayacak eğitim ve öğretime hazırlandığını belirtti.
     Bozatlı, onarım çalışmaları sonrası okulun eşyaları ile sınıflarda yer alan masa ve sandalyelerin okul personeli dışında denetimli serbestlik yasasından yararlanan hükümlüler tarafından yerleştirildiğini belirterek, Adalet Bakanlığının denetimli serbestlik yayası kapsamında okulumuzun eğitim ve öğretime hazırlanması yönünde 25 arkadaşımız bize yardımcı oluyor. Kendilerine ve ilgililere teşekkür ediyorum. Taşınma konusunda bize destek oldular diye konuştu.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü / Dilek Sezen
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Bu okulu eğitim öğretime hükümlüler hazırlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER