Bu sınavda öğrenciler değil veliler ter

Bu sınavda öğrenciler değil veliler ter döktü -Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan Birlikte Başaralım projesine katılan 15 okuldaki yaklaşık bin veli, kendilerine önceden dağıtılan Çocuklara Söz Geçirme Sanatı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan Birlikte Başaralım projesine katılan 15 okuldaki yaklaşık bin veli, kendilerine önceden dağıtılan Çocuklara Söz Geçirme Sanatı kitabını okuyup sınava tabi tutuldu.
     İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yürüttükleri projesi kapsamında öğrenci velilerine kitapla ilgili 25 soruluk bir sınava tabi tuttuklarını söyledi.
     Eğitim sürecine veliyi katabilmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Esen, şöyle konuştu:
     Bugün yaklaşık 15 okulumuzda bin velimiz kitap okuma yarışmasına katıldı. Toplum olarak okuma alışkanlığımız az. Dolayısıyla sadece öğrencilerimize yönelik görevimiz yok. Sorumluluğumuzun gereği olarak toplumun tüm kesimlerinde çeşitli projeler uyguluyoruz. Söz konusu projenin temel çıkış noktası da budur. Bugün yaklaşık bin velimizle bu etkinliği yapıyoruz. Toplumun her kesimine okuma alışkanlığını yayma ve okuma alışkanlığıyla ilgili mesajını verme şansı buluyoruz. Bu projeyi yürüten tüm okullarımıza yöneticilerimize öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum.
     Özel teşekkürü hak edenlerin ise bu sınava yoğun bir katılım gösteren veliler olduğunu anlatan Esen, Veliler sınava katılarak bize cesaret verdi. Bundan böyle daha çok projeyle okuma alışkanlığına kazandırmaya yönelik etkinlikleri yapacağız diye konuştu.
     Sınava katılan veliler de çocukları için kitabı okuduklarını ve çocuklarının yaşadıkları sınav stresini anlamak için etkinliğe katıldıkları bildirdi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül - Mustafa Güngör / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bu sınavda öğrenciler değil veliler ter Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER