Bulanıkta eriyen kar, taşkına neden oldu

Bulanıkta eriyen kar, taşkına neden oldu


MUŞ (A.A) - Muşun Bulanık ilçesinde havaların ısınmasıyla eriyen kar, taşkına neden oldu.
     Yüksek kesimlerdeki karların erimesiyle ilçe merkezinden geçen Körsuyu Deresi taştı. Bahçelievler ve Zafer mahallelerindeki bazı ev, ahır ve samanlıkların su altında kaldığı taşkının ardından oluşturulan ekip, bölgede çalışma başlattı.
     Kaymakam Ferit Görükmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, karların erimesi sonucu taşkınların meydana geldiğini anımsatarak, taşkının en fazla dere yatağında yapılan evleri tehdit ettiğini söyledi.
     Oluşturulan ekiplerin mahallelerde incelemede bulunduğunu ifade eden Görükmez, Yapılan incelemeler sonrası gerek görüldüğü takdirde vatandaşların tahliye edilerek mağduriyetinin giderilmesi için çalışma yapacağız dedi.
     Belediye Başkanı Ziya Akkaya ise belediyenin araç gereçleri ve personeliyle vatandaşların mağdur olmaması için çalıştığını bildirerek, bu tür durumlarda vatandaşların sabırlı olması gerektiğini kaydetti.
     Akkaya, iki yıl önce dere ıslahı için çalışma başlattıklarına ancak söz konusu bölgeye yakın yerde arsası bulunan bazı vatandaşların kendilerine yardımcı olmadığına dikkati çekti.
    
     Muhabir: Mehmet Fideyil Temel / Yunus Okur
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Bulanıkta eriyen kar, taşkına neden oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER