Bulgaristan Hürriyet ve Şeref Halk Partisi

Bulgaristan Hürriyet ve Şeref Halk Partisi Genel Başkanı İsmailov: -"Bulgaristanda yapılacak genel seçimlerde hedefimiz yönetime gelmek"


TEKİRDAĞ (A.A) - Bulgaristan Hürriyet ve Şeref Halk Partisi Genel Başkanı Korman İsmailov, ülkesinde yapılacak genel seçimlerde hedeflerinin yönetime gelmek olduğunu söyledi.
     İsmailov, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğanı ziyaretinde yaptığı açıklamada, Bulgaristanda yapılacak genel seçimlerde yönetime gelmek istediklerini belirterek, ülkede 800 bin civarında Türkün yaşadığını kaydetti.
     Bulgaristandaki işsizliğin ve istihdam sorununun, insanların batı Avrupa ülkelerine göç etmesine neden olduğunu vurgulayan İsmailov, şöyle devam etti:
     "Bulgaristanda en büyük sorun işsizlik. İnsanlarımız, işsizlikten ve istihdam sıkıntısından dolayı batı Avrupa ülkelerine hızla göç ediyor. Nüfusta da gözle görülür bir azalma söz konusu. İşsizlikten kaynaklanan göçten dolayı birçok köyde yaşayan insan bile yok. Bu da normal olarak kültürün azalmasına ve erozyona uğramasına yol açıyor."
    
     -"Çocuklarımız, ana dilde yeterince ve kaliteli eğitim alamıyor"-
    
     Bulgaristanda işsizliğin dışında eğitim sektöründe de ciddi sorunlar yaşandığını ifade eden İsmailov, şunları kaydetti:
     "Ülkede yaşayan Türkler, ana dilde yeterince ve kaliteli bir eğitim alamıyor. Öğrencilerimiz, eğitim sistemindeki eksiklikler nedeniyle yabancı dilde eğitim veren üniversiteleri kazanamıyor. Siyasi olarak bir eksiklik gördük. Bunun için de, bu eksikliği gidermeye soyunduk. Yapılacak seçimlerde hedefimiz yönetime gelmek."
     Kaymakam Doğan ise Bulgaristandaki seçim sürecini yakından takip ettiklerini belirterek, "Hem oradaki Türklerin haklarının en iyi şekilde korunması hem buradaki Türklerin rahat ve huzurlu yaşamalarının sağlanması hem de Türk kültürünün bütün dünyada olduğu gibi Bulgaristanda da en iyi şekilde tanıtılması ve yaşatılması hepimizin arzusudur" diye konuştu.
    
     Muhabir: Coşkun Bozyel / Muhterem Erkul
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Bulgaristan Hürriyet ve Şeref Halk Partisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER