Burdur beji İzmirde tanıtıldı

Burdur beji İzmirde tanıtıldı


BURDUR (A.A) - Burdur bejinin İzmirde düzenlenen 19. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarında tanıtıldığı bildirildi.
     Burdur Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İzmir Kültürparkta açılan ve 30 Marta kadar sürecek fuarda Burduru, Vali Nurettin Yılmaz, Burdur Sanayi Ticaret Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Burdur Madenciler ve Mermerciler Derneği Başkanı Naci İlçi, Burdur Sanayi Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ali Gür ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Burdur Koordinatörü Mehmet Candanın temsil ettiği belirtildi.
     Vali Yılmazın fuarda stantları gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldığı ve sektörün gelişimi adına fikir alışverişinde bulunduğu kaydedilen açıklamada, şu bilgiler verildi:
     Burdur mermer sanayicileri dünyanın 38 ülkesinden gelen yabancı firma temsilcileriyle görüşmeler yaparak Burdur bejini tanıtırken, aralarında Çinlilerin de olduğu birçok yabancı firmayla bağlantı sağladı. Yeni taş örneklerinin ilk tanıtımının yapıldığı, en yeni teknoloji ürünlerinin sektör temsilcileriyle ilk kez buluştuğu ve özel mimari projelerde kullanılan taş uygulama seçeneklerinin sergilendiği fuar, aralarında Burdurun da bulunduğu tüm katılımcılara ve doğaltaş sektörüne önemli iş olanakları sunacak.
     Bu arada fuarda mermer ve doğaltaş, fabrika makineleri, ocak-iş makineleri ekipmanları ve sarf malzemeleri olmak üzere 4 ana grupta ürünlerin sergileneceği bildirildi.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Burdur beji İzmirde tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER