Burdur Belediye Başkanı Akkaya:

Burdur Belediye Başkanı Akkaya: -İktidar kanalıyla belediyemize küçümsenmeyecek ölçüde önemli katkılar yapıldı. Bunları görmezden gelmek büyük haksızlık olur


BURDUR (A.A) - Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, iktidar kanalıyla belediyeye küçümsenmeyecek ölçüde önemli katkılar yapıldığını, bunları görmezden gelmenin büyük haksızlık olacağını bildirdi.
     Akkaya, bazı yerel gazetelerde çıkan haberler üzerine yaptığı yazılı açıklamada, kent merkezinde 18 dere bulunduğunu, bu derelerin ıslahı görevinin belediyeye ait olmasına rağmen, çalışmaların DSİ tarafından yapıldığını ve maliyetin yaklaşık 20 milyon lira olduğunu kaydetti.
     Şehirlerarası Otobüs Terminalinin alt geçidi ve bağlantı yollarının tamamen belediye projesi olduğu halde, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yaptırıldığını belirten Akkaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Bu işin yaklaşık tutarı 5 milyon liradır. 10 milyon liraya mal olacak Burdur Belediyesi Kültür Merkezine, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2,5 milyon lira katkıda bulunulmuştur. Güç Birliği önünden başlayıp Diş Hastanesine kadar devam eden toplama yol, belediyemizin sorumluluğunda olmasına rağmen Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılmıştır. Bu işi tutarı ise 2 milyon liradır. İktidar kanalıyla belediyemize küçümsenmeyecek ölçüde önemli katkılar yapıldı. Bunları görmezden gelmek büyük haksızlık olur.
     Akkaya, Katı Atık Bertaraf ve Geri Dönüşüm Tesisinin tamamının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yaptırıldığını, bu çalışmaların maliyetinin ise yaklaşık 5 milyon lira olduğunu bildirdi.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Burdur Belediye Başkanı Akkaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER