Burdur Müftüsü Artan:

Burdur Müftüsü Artan: -Ramazan ayı değer ve yükümlülükleriyle muhasebe yapmamızı sağlayan, manevi iklimiyle ruhlarımızı diri tutan, bireysel ve toplumsal düzeyde nice güzelliklerin yaşandığı önemli bir aydır


BURDUR (A.A) - Burdur Müftüsü Osman Artan, Ramazan, değer ve yükümlülükleriyle muhasebe yapmamızı sağlayan, manevi iklimiyle ruhlarımızı diri tutan, bireysel ve toplumsal düzeyde nice güzelliklerin yaşandığı önemli bir aydır dedi.
     Müftü Artan, Ramazan ayı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Ramazan ayının manevi duyguların canlılık kazandığı, birlik, beraberlik, kardeşlik ve sevgi bağlarının daha da güçlendiği aylardan biri olduğunu bildirdi. Ramazan ayının, zihin ve gönüllerin uyarıcı telkin ve öğütlere her zamankinden daha fazla açık, feyizli bir ay olduğuna işaret eden Artan, Ramazan ayı, değer ve yükümlülükleriyle muhasebe yapmamızı sağlayan, manevi iklimiyle ruhlarımızı diri tutan, bireysel ve toplumsal düzeyde nice güzelliklerin yaşandığı önemli bir aydır dedi.
     Ramazan ayının, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın pekiştiği, sevgi, saygı ve kardeşlik duygularının daha güçlendiği, önemli bir zaman dilimi olduğunu ifade eden Artan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Ramazan ayı, unuttuğumuz ve çoğu defa ihmal ettiğimiz dostları, komşu ve akrabaları, ellerinden tutamadığımız fakir ve yetimleri gözetmeyi, sevinçlerine olduğu kadar kederlerine de ortak olmayı öğretir. Kötü alışkanlıklardan vazgeçip günahlardan tövbe ederek, namaz, oruç, zekat, fitre ve mukabele gibi ibadetlerle maddi ve manevi hayatımızı ihya ettiğimiz bu kutsal aydır. Bizlere düşen en önemli vazifelerden birisi de kaybetmek üzere olduğumuz değerlerimize sahip çıkmaktır.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Burdur Müftüsü Artan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER