Burdur Valisi Yılmaz, göreve başladı

Burdur Valisi Yılmaz, göreve başladı


BURDUR (A.A) - Son Valiler Kararnamesi ile Burdur Valiliğine atanan Nurettin Yılmaz, göreve başladı.
     Vali Yılmaz için valilik önünde düzenlenen karşılama törenine Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, vali yardımcıları, İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Ekici, kaymakamlar, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve valilik personeli katıldı. Kendisini karşılamaya gelenlerle tokalaşan Vali Yılmaz, daha sonra valilik binasına geçti.
     Vali Yılmaz, makam odasında yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 yıl kadar Bitlis Valiliğinde görev yaptığını söyledi. Burdura ilk kez gelmediğini, askerliğini Burdurda yaptığını ifade eden Yılmaz, Burdurda güzel dostluklar kuracağına inandığını vurguladı.
     Burdurun özellikle kültür tarihi, gelenekleri gelişmiş olan bir kent olduğunu dile getiren Yılmaz, buradaki çalışmaların odağında kültür ve turizm ağırlıklı olacağını kaydetti. Burdurun mermerde iyi konumda olduğunu bildiren Yılmaz, Buraya gelmeden önce yurt dışı fuarıyla ilgili katılım konusunu görüştük ve hallettik. Arkadaşlar fuarın hem mermercilik için hem de Burdur için önemli olduğunu söylediler. Onun görüşmelerini yaptık. Bu konuda gerekli çalışmalarımız devam edecek dedi.
     Burdurun süt konusunda da çok önemli bir konumda olduğunu belirten Vali Yılmaz, Türkiyenin süt üretiminin yaklaşık yüzde 8ini karşıladığını anlattı. Sütü üretmekle birlikte işlemenin de önemli olduğunu vurgulayan Vali Yılmaz, Buradan çıkan her şeyi işleyip göndermek bizim için çok önemli. Tarım alanında çok önemli bir potansiyelimiz var diye konuştu.
     Vali Yılmaz, Burdurda hep beraber hareket edeceklerini ifade ederek, şöyle devam etti:
     Belediye başkanımız, milletvekillerimiz, il genel meclisimiz, tüm partililerle beraber, buna önem veriyorum. Bitliste esnaflarımızla, vatandaşlarımızla, herkesle ve her kesimle dostluk kurduk. Bu dostluğun burada da devam edeceğini düşünüyorum. Ben gittiğim her yeri memleketim olarak görüyorum. Bağımı da asla koparmam. İnşallah burada dostluk içerisinde hizmetler yürütürüz. Buradaki dostluk ortamını devam ettireceğiz. Önceki sayın valimiz benim çok eski bir arkadaşım ve dostum. Ona da yeni görevinde başarılar diliyorum. Burdura inşallah bizimde katkımız olur. Elimden geleni yapmaya çalışacağım.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Burdur Valisi Yılmaz, göreve başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER