Burhaniyede yağış ve sele karşı Acil

Burhaniyede yağış ve sele karşı Acil Durum Müdahale Timi... -Son haftalarda şiddetli yağış nedeniyle ev, iş yeri ve tarım alanlarında hasarların oluştuğu Burhaniyede kaymakamlık tarafından Acil Durum Müdahale Timi kuruldu -AFAD ekibi


BALIKESİR (A.A) - Son haftalarda şiddetli yağış nedeniyle ev, iş yeri ve tarım alanlarında hasarların oluştuğu Burhaniyede kaymakamlık tarafından Acil Durum Müdahale Timi kuruldu.
     Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz, yaptığı açıklamada, bölgelerinde son günlerde çok sık kuvvetli yağışın görüldüğünü belirterek, bu yağışların oluşturduğu su baskınları ve sel nedeniyle büyük çaplı zararların oluştuğunu söyledi.
     İlçeleri ile bağlı yerleşim birimlerinde ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşandığını, tarım alanlarının zarar gördüğünü dile getiren Uslanmaz, şunları kaydetti:
     Bu konuda ne yapabiliriz diye düşündük. İlk etapta mütevazı bir ekip oluşturduk. Acil Durum Müdahale Timi adını verdiğimiz ekibe su pompaları alarak, bazı ev ve iş yerlerinde belediyenin, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmalara yardımcı olalım istedik. En kısa zamanda vatandaşın yanında olmayı amaçladık. Ümit ediyorum bu arkadaşlara hiçbir zaman iş düşmez.
     Acil Durum Müdahale Timinde Sosyal Yardımlaşma Müdürü Emrullah Akbıyık ile 5 kişi görev alıyor.
     Öte yandan, AFAD ekibi, son günlerde yoğun yağış alan ve iki sel felaketine maruz kalan Burhaniyede muhtemel su baskınları ve sele karşı hazır bekletiliyor.
     Yaklaşık 90 kilometre uzaklıktan olası felakette ulaşmanın zaman aldığı düşüncesiyle kuvvetli yağışlar sona erene kadar Burhaniyede konuşlandıran ekibin iki aracında toplam 6 kişi görev yapıyor.
     Kaymakam Uslanmaz, afet zamanlarında Balıkesirden bölgeye ulaşmanın ortalama 1,5 saat sürdüğünü belirterek, Bu süreyi sıfıra indirmek ve daha kısa sürede vatandaşa yardım etmek amacıyla AFAD, buraya ekip gönderdi. Şu anda ekiplerimiz burada bekliyorlar. Ümit ediyoruz ki, sel veya herhangi bir afet olmaz, arkadaşlar sadece buraya misafir olarak gelmiş olurlar diye konuştu.
    
     Muhabir: Ramazan Demir
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Burhaniyede yağış ve sele karşı Acil Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER