Türk Tarihinin Temel Dinamikleri Konferansı

Türk Tarihinin Temel Dinamikleri Konferansı -Antalya Büyükşehir Belediyesi Türk Tarihi Konferansları kapsamında Türk Tarihinin Temel Dinamikleri konulu konferans düzenlendi


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Türk Tarihi Konferansları kapsamında Türk Tarihinin Temel Dinamikleri konulu konferans düzenlendi.
     Mimar Sinan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Türk Tarihinin Temel Dinamikleri konusunda konferans verdi.
     AKM Perge Salonundaki konferansta Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Türk tarihinin binli yıllarda 2 kıtada, daha sonra da 3 kıtada geliştiğini belirterek, Türk dünyası kavramının Balkan ülkelerinden Koreye kadar olan sahada geçerli olduğunu söyledi.
     Türklerin tarih boyunca iklimlerin değişmesi ve ekonomik kaynakların azalmasından dolayı doğudan batıya göç ettiğini kaydeden Taşağıl, Batı Kazakistan bozkırlarında bir hayvanın yiyebileceği ot türünün 7 bin, Doğu ve Orta Avrupa bölümünde ise bir hayvanın yiyebileceği ot türünün 2 bin civarında olduğunu dile getirdi.
     Taşağıl, şöyle konuştu:
     Türkler ekonomik sebeplerin yanı sıra düşman ülkelerin siyasi baskısı nedeniyle de göç ettiler. Türkler 10. yüzyıldan itibaren Ortadoğuda İran üzerinden İslam dünyasına, ardından da Anadoluya geldi. İlk defa Türkiye tabiri 582 yılında Bizans tarihçisi tarafından Orta Asya için kullanıldı. 900lü yıllarda da Peçenekler zamanında Karadeniz kuzeyine, Memluk zamanında Mısır, Filistin, Suriye bölgesine Türkiye denildi. Sonra da Anadolu, Türkiye oldu.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Türk Tarihinin Temel Dinamikleri Konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER