Büro Memur

Büro Memur-Sen Şube Başkanı Özşahin: -Memur-Sen ve Büro Memur-Sen olarak yeni toplu sözleşme döneminde farklılıklarımızı ortaya koyacağız


ADIYAMAN (A.A) - Büro Memur-Sen Adıyaman Şubesi Başkanı Kadir Özşahin, Memur-Sen ve Büro Memur-Sen olarak yeni toplu sözleşme döneminde farklılıklarını ortaya koyacaklarını bildirdi.
     Özşahin, sendika binasında gerçekleştirilen Büro Memur-Sen Adıyaman Şubesi Genişletilmiş İl Divan Kurulu Toplantısında, yeni toplu sözleşme döneminde yetkilerini sonuna kadar çalışanların hak ve menfaatlerine kullanacaklarını söyledi.
     Memur-Sen ve Büro Memur-Sen olarak yeni toplu sözleşme döneminde farklılıklarını ortaya koyacaklarını ifade eden Özşahin, Büro Memur-Sen Hizmet koluna bağlı çalışanlar olarak hükümetin 2 Kasım 2011de çıkardığı 666 Sayılı Kanun hükmünde kararname ile özellikle Maliye, Adliye, SGK ve İŞKUR çalışanlarının aylık ortalama kayıpları 400-500 TL arasında oldu. Hükümetten beklentimiz kararname ile verilen 6 aylık fazla çalışma süresi Bakanlar Kurulu Kararı ile Maliye, Adliye, SGK ve İŞKUR çalışanlarına verilmelidir dedi.
     Barış süreci için yürütülen çalışmalara da destek verdiğini ifade eden Şahin, şöyle konuştu:
     Atılmış olan barış ve demokratikleşme adımlarına cesaretle ve kararlılıkla devam edilmelidir. Ülkenin bütünlüğüne zarar vermeden demokratik hak ve özgürlüklerin önünü tıkayanlara karşı birlik olma zamanıdır. Bu adımları provoke etmek isteyenler mutlaka olacaktır. Ancak bu provokasyonlara aldırmadan daha ciddi adımların atılması geciktirilmemelidir. Aksi halde hem ülkemizin genç bedenleri toprağa gitmekte, hem mali kaynaklarımız terör belasında heba olmakta, hem de bölgemiz kalkınmadan yoksun kalmaktadır
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER