Bursada at kurtarma operasyonu

Bursada at kurtarma operasyonu -Çukura düşen ve belediye ekiplerince kurtarılan at, tedavi altına alındı


BURSA (A.A) - Bursada, çukura düşen ve belediye ekiplerince kurtarılan at, tedavi altına alındı.
     Osmangazi Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yunuseli Mahallesindeki bir çukura at düştüğünü fark eden vatandaşlar, durumu Osmangazi Belediyesine bildirdi. Kısa süre olay yerine gelen ekipler, atı bulunduğu yerden çıkarmayı başardı.
     Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezine götürülerek, ilk kontrolü yapılan ata serum bağlandı. Detaylı muayenede ise hayvanın belirli bölgelerinde ödem oluştuğu, darp ve harabiyet bulunduğu tespit edildi. Muayenenin ardından yaralı ata antibiyotik tedavisi uygulandı.
     Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Dr. Aysu İlman Altıkardeşler, yaptığı açıklamada, atın yürüyemediğini belirterek, ödem, darp ve harabiyetin neden oluştuğunu henüz belirleyemediklerini söyledi.
     Altıkardeşler, daha önce bölgedeki bazı kişilerin hayvanlara şiddet uyguladığı yönünde ihbar aldıklarını ifade ederek, Bu hayvanın da benzer bir muameleye maruz kaldığını düşünüyoruz. Yaralı atın her türlü tedavisi yapılacak ve en az 15 gün burada müşahede altında tutulacak. Hayvana yapılan eziyetle ilgili de işin peşini bırakmayacağız dedi.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursada at kurtarma operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER