Bursada Bir Umut Ol Benim İçin

Bursada Bir Umut Ol Benim İçin projesi


BURSA (A.A) - Bursada çocuklara yönelik olarak Bir Umut Ol Benim İçin projesi hazırlandı.
     Proje, Eker Süt Ürünleri Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ ile Uludağ Üniversitesi (UÜ) ve Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünün imzaladığı protokol ile hayata geçirildi.
     Projenin yaşadığı çevrenin elverişsiz koşulları nedeniyle akranlarıyla eşit imkanlardan yararlanamayan dezavantajlı konumdaki öğrencilerin, eğitim fakültesinde öğrenim gören öğretmen adaylarıyla birlikte akademik ve sosyal etkinlikler yaparak gelişimlerine destek olunması hedefleniyor.
     Yabancı dil, matematik, fen, Türkçe gibi alana yönelik akademik desteğin yanı sıra satranç, drama çalışmaları, kitap okuma etkinlikleri, müzik, resim gibi sanatsal çalışmalar, masa tenisi, halk oyunları ile sinema, tiyatro, çeşitli söyleşiler ve gezi gözlem etkinlikleri de proje içeriklerini kapsıyor.
     Proje çerçevesinde Eker Gıda, çocukların yemek giderlerini karşılarken, Uludağ Üniversitesi tüm eğitim ve kırtasiye ihtiyacını giderecek. Bursa Emniyet Müdürlüğü ise öğrencilerin ulaşımından, etkinliklerin güvenli bir şekilde yürütülmesi ve hafta sonu yapılacak gezi gözlem gibi etkinliklerin gerçekleştirilmesinden sorumlu olacak.
     Örnek proje olarak ülke genelinde yaygınlaşması beklenen Bir Umut Ol Benim İçin projesi, 40 çocuğun katılımıyla 20 hafta devam edecek.
    
     Muhabir: Ali Kahrıman / Burak Akay
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bursada Bir Umut Ol Benim İçin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER