Bursada cinayet

Bursada cinayet -Bir cinayetle ilgili hakkında yakalama kararı bulunan zanlı, tartıştığı kişiyi tabancayla öldürdü


BURSA (A.A) - Bursada, bir cinayetle ilgili hakkında yakalama kararı bulunan zanlı, tartıştığı kişiyi tabancayla vurarak öldürdü.
     İddiaya göre, yaklaşık 15 gün önce Tekirdağda işlenen bir cinayetle ilgili hakkında yakalama kararı bulunan Ubeyid Ç. (35), merkez Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesinde yaşayan arkadaşı A.Anın yanına geldi. Eşiyle problemi olduğunu söyleyen zanlı, 4 gün süresince arkadaşıyla çeşitli mekanlarda eğlendi.
     Gece saatlerinde dolaşmak için A.Anın mahalleden tanıdığı 2 çocuk babası tekel bayisi işleten Ahmet Girginin (31) yanına giden ikili, Girginden otomobilini istedi. İlk önce teklifi kabul eden, fakat sonra sürücü koltuğuna oturarak aracı vermekten vazgeçen Girgin ile Ubeyid Ç. arasında tartışma çıktı. Bunun üzerine yolcu koltuğundan inen Ubeyid Ç, Ahmet Girgine tabancayla iki el ateş etti.
     Olay yerine gelen ambulansla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Girgin, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
     Cinayetin ardından geniş çaplı araştırma başlatan Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, zanlıyı İrfaniye köyünde bir bağ evi bitişiğinde bulunan zeytinlikte yakaladı.
     Gözaltına alınan zanlının, 1994 yılında Manisanın Soma ilçesinde, 1988 yılında da Tekirdağda işlenen cinayet olaylarına karıştığı gerekçesiyle tutuklu bulunduğu cezaevinden çıkan af kararı ile tahliye olduğu, daha sonra 2000 yılında Tekirdağda işlediği bir yağma suçu nedeniyle tekrar Kırkağaçta yarı açık cezaevine konulduğu, buradan da firar eden zanlının, 15 gün önce Tekirdağda işlenen bir cinayet nedeniyle de arandığı bildirildi.
     Zanlı, sorgulamasının ardından adliyeye sevk edildi.
    
     Muhabir: Harun Kaymaz
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER