Bursada kültür

Bursada kültür-sanat -BDT, Altın Kafeste Yangın, Rahvan Giden Atlılar, Karmakarışık ve Çizmeli Kedi oyunlarını sahneleyecek -Bursa Şehir Tiyatrosu, Osmancık oyununun prömiyerini yapacak


BURSA (A.A) - Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), Altın Kafeste Yangın, Rahvan Giden Atlılar, Karmakarışık ve Çizmeli Kedi oyunlarını sahneleyecek.
     Hidayet Sayının yazdığı, Bora Özkulanın yönettiği Altın Kafeste Yangının dekor tasarımını Özlem Karabay, kostüm tasarımını Fatma Sarıkurt, ışık tasarımını ise Ali Karaman yapıyor. Taner Turan, Rüyam Dirin, Kamil Korunan, Ecehan Şarman Çetinkaya, Sitare Tuna, Emre Yaşa, Emir Çiçek, Erol Aydın, Süheyla Zeybek, Bora Özkulanın rol aldığı oyunda, Osmanlı sultanları arasında trajik bir hayatı olan Sultan 5. Muradın umutsuzluklar, korkular, onur mücadelesi ve müzikle dolu 28 yıllık esareti anlatılıyor.
     Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesinde, bugün ve yarın saat 20.00de, 1 Aralık Cumartesi ise 15.00 ve 20.00de tiyatroseverlerle buluşacak.
     Özen Yulanın yazdığı, Bora Özkulanın yönettiği Rahvan Giden Atlıların dekoru ve kostümlerini Başak Özdoğan, ışık tasarımını Ali Karaman yapıyor. Ömer Naci Topcu, Emre Işık, Ozan Sargının rol aldığı oyunda, Hayat, rahvan giden atlarla yapılan bir yolculuk değil, vahşi, yağız bir atın üstünde çıkılan, her an düşme tehlikesiyle yaşanacak, tedirginlik verici bir koşudur mesajı işleniyor.
     Oyun, Oda Tiyatrosunda bugün, yarın ve 1 Aralık Cumartesi 18.00de sahneye konulacak.
     Ray Cooneyin yazdığı, Haldun Dormen ve Kemal Uzunun çevirdiği Karmakarışık adlı oyunun yönetmeni Kerem Atabeyoğlu. İngiliz yazar Ray Cooneyin en komik ve en tempolu oyunu olarak bilinen Karmakarışık, İngiltere hükümetinin Başbakan Yardımcısı Bay Philipsin, muhafazakar partinin sekreteriyle yapacağı bir gecelik kaçamakta yaşanan ilginç olayları anlatıyor. Ancak kaçamak, beklenmedik olaylara gebedir. Otel odasında bulunan bir ceset, trajikomik olayları beraberinde getirir. Bakan, doğacak skandalı önlemek üzere hemen özel kalem müdürünü yanına çağırır. Otel personelinin, sekreterin kocasının, bakanın karısının geceye dahil olmasıyla olaylar daha da karışır.
     Oyun, AVP Sahnesinde 4 ve 5 Aralık tarihlerinde saat 20.00de tiyatroseverlerle buluşacak.
     Charles Perraultun yazdığı, Metin Arslanın çevirdiği Çizmeli Kedi adlı çocuk oyununu ise Berrin Kulya Balkanlar yönetiyor. Dekor ve kostüm tasarımını Aytuğ Dereli, ışık tasarımını Ali Karaman, dans düzenini Berrin Kulya Balkanların yaptığı oyunda, Harun Türköz rol alıyor.
     Oyun, AVP Sahnesinde 2 ve 4 Aralık günleri saat 14.00te sahneye konulacak.
    
     -Bursa Şehir Tiyatrosu-
    
     Tarık Buğranın yazdığı, Mustafa Sekmenin yönettiği Osmancıkın dekor ve kostüm tasarımını Akın Tezer Tunalı, ışık tasarımını Zeynel Işık yapıyor. 36 kişinin rol aldığı Osmancık oyunu, Osman Gazinin tarih sahnesine çıkışını ve Osmanlı devletinin kuruluşunu konu alıyor.
     Oyunun prömiyeri, 30 Kasım Cuma 20.00de Tayyare Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.
     Şehir Tiyatrosu, Karagöz Dadım Olsana adlı gölge oyununu sahneliyor. Tayfun Özerenin yazdığı ve sahnelediği oyun, 4 yaş ve üzerindeki çocuklara hitap ediyor. Gölge oyunu, 1 Aralık Cumartesi 14.00de Karagöz Müzesi Sahnesinde seyirciyle buluşacak.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Kamuran Akkuş

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER