Bursada sağlık alanındaki yatırımlar

Bursada sağlık alanındaki yatırımlar -Bursa Valisi Harput, Bursanın yeni hastane yatırımları ile sağlıkta önemli bir merkez haline geleceğini bildirdi


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursanın yeni hastane yatırımları ile sağlıkta önemli bir merkez haline geleceğini bildirdi.
     Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentteki sağlık yatırımları hakkında açıklamalarda bulunan Harput, bu yıl içerisinde temelleri atılan 40 ünitelik İnegöl Ağız Diş Sağlığı Merkezi, 300 yataklı İnegöl Devlet Hastanesi ile 100 yataklı Mudanya Devlet Hastanesi inşaatının hızla ilerlediğini, ilerleyen günlerde Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesinin de temelini atacaklarını kaydetti.
     Tatkavaklı beldesindeki 100 bin metrekarelik arazide inşa edilecek 200 yataklı hastanenin yer tesliminin yüklenici firma tarafından yapıldığını dile getiren Harput, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Yine 25 yataklı Keles Devlet Hastanesinin ihalesi TOKİ tarafından yapıldı ve yüklenici firmayla sözleşme imzalandı. Önümüzdeki günlerde hastanenin temelini atacağız. 50 yataklı Orhaneli Devlet Hastanesinin inşaatı ise tamamlandı. Yakın zamanda hastanemizin açılışını yapacağız.
     Yapımı süren sağlık yatırımlarının yanı sıra programda olan ve TOKİ tarafından ihaleye çıkartılacak hastaneler hakkında da bilgi veren Vali Harput, şunları kaydetti:
     Bursanın merkez ve diğer ilçelerinin tamamı modern hastanelere kavuşacak. Bunların bir kısmında ihale süreci devam ediyor. Önümüzdeki süreçte 150 yataklı Karacabey Devlet Hastanesi, 75 yataklı Orhangazi Devlet Hastanesi, 60 yataklı İznik Devlet Hastanesi ile 50 ünitelik Nilüfer Ağız Diş Sağlığı Merkezinin yapım işi ihale edilecek.
    
     -Arsa arayışları-
    
     Sağlık Bakanlığının yatırım programına aldığı 200 yataklı Nilüfer Devlet Hastanesinin proje çizimlerinde son aşamaya gelindiğini, yine bin 500 yataklı Bursa Entegre Sağlık Kampüsü ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade eden Harput, şöyle devam etti:
     Çekirge Devlet Hastanesini yıkarak arazisine modern bir hastane inşa etmek istiyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımız devam ediyor. Yine Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesine bir kalp merkezi kazandırmayı arzuluyoruz. 2012 yatırım programına alınan kalp merkezinin proje ihalesi bu yıl yapıldı, proje çizimi devam ediyor. Ayrıca Gemlik ve Yenişehire de yeni devlet hastaneleri inşa edeceğiz. Hem Gemlikte hem de Yenişehirde hastaneler için arazi arayışımız sürüyor.
    
     Muhabir: Tarık Üzgün / Cem Şan / Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bursada sağlık alanındaki yatırımlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER