Bursada tramvay ve vagon üretimi

Bursada tramvay ve vagon üretimi -BTSO Başkanı Sönmez: -Bursa tekstil ve otomotivden sonra tramvay ve vagonda da bir üretim merkezi haline geliyor -Yüzde 100 yerli tramvay markası İpekböceği, aslında bu kenti bir iyi yaşa


BURSA (A.A) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Celal Sönmez, Bursa tekstil ve otomotivden sonra tramvay ve vagonda da bir üretim merkezi haline geliyor dedi.
     Sönmez, BTSOnun aylık yayın organı Bursa Ekonomi dergisinde yer alan açıklamasında, Bursanın, ilklerin kenti olduğunu belirtti.
     Bu ülkenin ilk tekstil ürünü, ilk makinesinin Bursada üretildiğini bildiren Sönmez, Türkiyenin düzenli sanayileşmeye Bursada temeli atılan ilk organize sanayi bölgesi ile geçtiğini kaydetti.
     Yapılan araştırmalara göre kentinde yatırım yapıyor olmaktan en çok mutluluk duyan girişimcilerin, Bursalı girişimciler olduğunu vurgulayan Sönmez, şunları kaydetti:
     Daha da ötesi, Bursalı girişimcilerin ezici bir çoğunluğu, çocuklarının da bu kentte girişimciliğe devam etmesini istemektedir. Bursa insanıyla, doğasıyla, konumuyla, ülke sevgisiyle ve çalışkanlığı ile bir iyi yaşam merkezidir. Yüzde 100 yerli tramvay markası İpekböceği, aslında bu kenti bir iyi yaşam merkezi haline getiren her şeyin sembolüdür. Bursa, tekstil ve otomotivden sonra tramvay ve vagonda da bir üretim merkezi haline geliyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Durmazlar Makine tarafından üretilen İpekböceğine emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.
     Türk girişimcisinin, serbest piyasa ekonomisine 1980 sonrasından bugüne gerçekten büyük çilelerle geldiğini belirten Sönmez, şöyle devam etti:
     Ortalama her beş yılda bir ekonomik krizlerle boğuştuk. Gece yarıları geriye dönük kanunların çıkartıldığı dönemleri yaşadık. Bütün ülkenin bir anda yarı yarıya fakirleştiği dönemleri gördük. Bu krizleri yönetme becerimiz bizi dünyanın en dirençli girişimcileri arasına soktu. Bugün Türkiye dünyanın 17. büyük ekonomisi. Dünyanın gelişmiş ülkeleri küresel krizin etkileriyle boğuşurken biz üst üste iki yıl büyümede tepeye oynadık. Bugün önümüzde yeni bir hedef var. 2023 yılında 2 trilyon doları aşan bir gelire ulaşarak dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olmayı amaçlıyoruz. Bu yolda bizi Avrasyanın orta ve ileri teknoloji üretim üssü yapmayı hedefleyen önemli adımlardan biri olan yeni teşvik rejimi açıklandı.
     Sönmez, yeni teşviklerin Bursayı hem ülkenin cari açığını kapatacak yatırımların hem de ileri teknoloji içeren stratejik yatırımların merkezi yapacağını düşündüğünü vurgulayarak, Girişim becerisi, yüksek insan kalitesi, lokasyonu ve üretim birikimi ile Bursa, küresel ölçekli ileri teknoloji şirketleri için ciddi bir çekim merkezi olacaktır ifadelerini kullandı.
     (ZAK-DOĞ)
<< Önceki Haber Bursada tramvay ve vagon üretimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER