Bursadaki gerginlik

Bursadaki gerginlik -Yavuzselim Spor Kulübü Başkanı Sarsıcı: Yavuzselim Mahallesi ve Ulus Mahallesi üzerinden oyunlar oynanıyor -İki tarafa da yanlış bilgi veriliyor. Buradaki insanların da buna kanmaması lazım


BURSA (A.A) - Bursada Yavuzselim Mahallesinde iki gündür devam eden olaylar üzerine, Yavuzselim Mahallesinde toplanan iki grubu sakinleştirmeye çalışan Yavuzselim Spor Kulübü Başkanı Orhan Sarsıcı, Bugün burada Yavuzselim Mahallesi ve Ulus Mahallesi üzerinden oyunlar oynanıyor dedi.
     Bursada bir grup BDPlinin cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığına yürümesi üzerine çıkan ve iki gündür devam eden olaylar sonucu, bugün Yavuzselim Mahallesinde toplanan iki grup, kanaat önderleri ve emniyet güçleri tarafından sakinleştirilmeye çalışılıyor.
     Olayların provokasyon olduğunu belirten Yavuzselim Spor Kulübü Başkanı Orhan Sarsıcı, Yavuz Selim Mahallesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, iki grup arasında haber taşıyanlar olduğunu ifade etti.
     Evlerin, dükkanların, ATMlerin ve otobüs duraklarının zarar gördüğünü dile getiren Sarsıcı, Bugün burada Yavuzselim Mahallesi ve Ulus Mahallesi üzerinden oyunlar oynanıyor. İki tarafı da gerenler var. Sabahtan beri muhtarlarımızla bütün esnafımızı gezdik. İnanın sadece birileri laf taşıyor. Bugün, Öteki taraftakiler gelip Ulusu basacak diyorlar. Ulustakiler harekete geçiyor bir şey olacak diye. Çünkü bu olayları yaşamışlar. Buradakilere de Orada sapan dağıtılıyor diyorlar. Bu sefer buradakiler hazırlanıyor. İki tarafa da yanlış bilgi veriliyor. Buradaki insanların da buna kanmaması lazım diye konuştu.
     Bu arada, çevik kuvvet ve özel harekat ekipleri, akşam saatlerinde Yavuzselimde toplanmaya başlayan iki grubun karşı karşıya gelmelerini barikat kurarak engellemeye çalışıyor.
     Öte yandan bir grup, güvenliği sağlamak amacıyla Haşim İşcan İlköğretim Okuluna götürüldü.
    
     Muhabir: Mustafa Yılmaz / Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Bursadaki gerginlik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER