Bursadaki zimmet ve görevi kötüye kullanma

Bursadaki zimmet ve görevi kötüye kullanma davası -Haklarında dava açılan Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcının da bulunduğu 36 sanığın yargılanmasına devam edildi


BURSA (A.A) - Bursaspor Kulübü ile ilgili yürütülen mali soruşturmanın ardından, Zimmet, görevi kötüye kullanmak, resmi belgede sahtecilik, soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek, örgüt kurmak, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak iddialarıyla haklarında dava açılan kulüp başkanı İbrahim Yazıcının da bulunduğu 36 sanığın yargılanmasına devam edildi.
     Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, tutuksuz sanıklar Öztürk Yazıcı, Osman Biçer ve Turgay Dursun hazır bulundu.
     Mahkemenin hakimi, Bursaspor Kulübü Derneğinden müştekilerin durumu ile ilgili istenen yazıya cevap geldiğini söyledi. Gönderilen yazıda, müştekiler Bursaspor Kulübünün eski başkanlarından Recep Günay ve Sedat Topaloğlunun Bursaspor Derneği üyesi olmadıkları ifade edildi.
     Mahkeme heyeti, müştekiler Günay ve Topaloğlunun Bursaspor Kulübü Derneği üyesi olmadıkları için davaya katılma yönündeki taleplerini reddederek, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.
     Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianameye göre, aralarında Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, Kulüp İkinci Başkanı Haluk Özkıyıcı, hukuk işlerinden sorumlu yönetici Öztürk Yazıcı, eski genel müdür Osman Nuri Biçer ve eski yöneticilerden Osman Çelikin de bulunduğu sanıklar, Zimmet, görevi kötüye kullanmak, resmi belgede sahtecilik, soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek, örgüt kurmak, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak suçlarından yargılanıyor. Sanıklar hakkında 12 ile 36şar yıl hapis cezası isteniyor.
    
     Muhabir : Cem Şan
     Yayıncı : Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursadaki zimmet ve görevi kötüye kullanma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER