Bursanın tiyatro tarihi bilimsel olarak araştırılacak

Bursanın tiyatro tarihi bilimsel olarak araştırılacak


BURSA (A.A) - Bursanın tiyatro tarihi, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü tarafından hazırlanan bilimsel proje ile aydınlatılacak.
     Öğretim Görevlisi Dr. İbrahim Öztahtalı tarafından yürütülen Bursa Tiyatro Tarihi ve Ahmet Vefik Paşanın Meraki Adlı Oyununun Dramaturgisinin Yeniden Yapılarak Sahnelenmesi adlı proje, UÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü tarafından uygulanmaya başlandı.
     Proje kapsamında Bursa tiyatro tarihine büyük hizmetler veren Ahmet Vefik Paşanın Meraki adlı oyunu da aynı proje kapsamında yeniden yapılacak. UÜ meslek yüksek okullarında sahnelenecek oyunlarla, öğrencilerin tiyatro bilincinin geliştirilmesi hedefleniyor.
     UÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi tarafından finanse edilen proje, Bursa Valiliği ve Bursa Devlet Tiyatrosu tarafından destekleniyor. Projeyle Bursa tiyatro tarihinin eski ve yeni harfli kaynaklar ışığında aydınlatılması ve modern Türk tiyatrosunun İstanbuldan sonra ilk uygulama alanlarından biri olan Bursanın geçmişten bugüne potansiyelinin araştırılması amaçlanıyor.
    
     Muhabir: Ali Kahrıman / Burak Akay
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bursanın tiyatro tarihi bilimsel olarak araştırılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER