Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi -Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: -Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, Türkiyedeki merkezlerin en kapsamlısı. Bu merkezin oluşturulması için Güney Afrikadan Kuveyte, Asyadan Avrupaya kadar he


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezinin, Türkiyedeki merkezlerin en kapsamlısı olduğunu belirterek, Bu merkezin oluşturulması için Güney Afrikadan Kuveyte, Asyadan Avrupaya kadar her ülkedeki bilim merkezlerini inceledik dedi.
     Altepe, yazılı açıklamasında, merkezin öğrenciler kadar büyüklerin de eğlenerek bilgi sahibi oldukları bir mekan haline geldiğini belirterek, çevre illerden de öğrenciler geldiğini, geleceğin bilim insanlarının bu merkezde yetiştireceğini bildirdi.
     Bilim ve Teknoloji Merkezinin açıldığı günden bu yana büyük ilgi gördüğünü vurgulayan Altepe, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, Türkiyedeki merkezlerin en kapsamlısı. Bu merkezin oluşturulması için Güney Afrikadan Kuveyte, Asyadan Avrupaya kadar her ülkedeki bilim merkezlerini inceledik dedi.
     Altepe, öğrencilerin okulda öğrendikleri bilgileri, Bilim ve Teknoloji Merkezinde birebir uygulama şansı bulduğunu, bunun da bilime ilgisi olan çocukların kendilerini geliştirmesini sağladığını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezinin Merinos Yerleşkesinde, 138 deney düzeneği bulunuyor. Merkezin TÜYAP Fuar Alanının yanındaki alanda yapılan ana binasının da tamamlanmasıyla deney düzeneklerinin sayısı 240ı bulacak. Merkezdeki deney düzeneklerinin de bir kısmı yurt dışından alındı, bir kısmı da yerli üretim. Bu deney düzeneklerinin üretimi için de tesisler oluşturuldu. Bu uzun vadeli bir çalışma. Şu an kullanılan deney düzeneklerinin gelecekte de yenilenmesi ve onarımları için gerekli altyapının sağlanması için yerli üretim sistemi oluşturuldu.
     Recep Altepe, merkezin çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş tarafından yürütüldüğünü bildirdi.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER