Bursa Emniyet Müdürü Kahya, muhtarlarla bir

Bursa Emniyet Müdürü Kahya, muhtarlarla bir araya geldi -Kahya, karakol sayılarında azalmaya gideceklerini belirterek, mahallelerin parsellenerek her parsel başına bir polis ekibinin verileceğini açıkladı


BURSA (A.A) - Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, karakol sayılarında azalmaya gideceklerini belirterek, mahallelerin parsellenerek her parsel başına bir polis ekibinin verileceğini söyledi.
     Nilüfer ilçesinin mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Kahya, yeni bir yapılanmaya gittiklerini, karakol sayılarında azalmaya gideceklerini belirtti.
     Mahallelerin parsellenerek her parsel başına bir polis ekibinin verileceğini açıklayan Kahya, olaylara 4 dakikada müdahale edileceğini bildirdi.
     Muhtarlara emniyetteki yeni oluşumu anlatan Kahya, polislerin karakolda değil vatandaşların arasında durması gerektiğini belirterek güvenlik konseptinin değiştiğini ifade etti.
     Kuru binanın güvenliğe katkısının olmadığını hatırlatan Kahya, şöyle konuştu:
     Sokaktaki polis sayısının, ekip sayısının artırılması lazım. Karakollarda çok fazla israf var. Personel israfı, araç gereç israfı, elektrik, su temizliğe varacak kadar büyük israf var. Güvenlik için her şey yapılabilir israf sayılmaz ama gereksiz bir anlayış diye düşünüyoruz. Çağdaş ülkelerde polis mümkün oldu kadar kendini belli etmez. Ancak bizde ne kadar siren tepe lambası görülürse şehir o kadar güvenli sayılıyor.
     Çağdaş ülkelerde tek polis ekibinin görünmediğini ifade eden Kahya, Bize bu noktada fazla polisi afişe etmek istemiyoruz. Çok fazla resmi görevler yüklemiyoruz. Çok fazla polis merkezi yapmak istemiyoruz. Bunu sağlamak için polis merkezlerini azaltma gibi konseptimiz var. Nezarethanede bir görevli, telsizin başında bir polis, kapıda, orada var burada polis var. Baktığınızda çok fazla polisi çok fazla ekonomik kullanmadığımızı düşünüyoruz diye konuştu.
    
     -Çelik kasaya para koymayın-
    
     Vatandaşların genellikle çelik kasaları güvenli olarak gördüklerini, ancak hırsızın artık çelik kasayı açmak yerine komple götürdüğünü bildiren Kahya, Çelik kasalar kesinlikle güvensiz. Kasalara koyacağınız günlük şeyler olsun. Akşamları bırakıp gidiyorsunuz. Onun için kasalarda fazla para koymayın. Tatillerde özellikle kasalara para koymayın dedi.
     Çocuklara yönelik çalışmaların da olduğunu söyleyen Kahya, suçlu çocuk olmadığını, suça itilen çocuk olduğunu vurgulayarak, ailesi tarafından sahipsiz bırakılan çocukların kiminle oturduğunun belli olmadığını belirtti. Kahya, 614 çocuğumuzu sokakta çalışan özellikle sporu sevdireceğiz. Tüm alanlarda yetiştirmeye çalışacağız. Bunlara şehrin turistik mekanlarını da gezdireceğiz. Bu çocukları yüzme havuzlarına götüreceğiz, sinemaya tiyatroya götüreceğiz ifadelerini kullandı.
     (TRK-DOĞ)
<< Önceki Haber Bursa Emniyet Müdürü Kahya, muhtarlarla bir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER