Bursa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri

Bursa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Çelik: -İlçemizde tarihi eserlerin restorasyon projelerine maddi olarak katkı sağladığımız gibi tarihi yapıların uzmanlar eşliğinde çevre düzenlemesi ve temizliğini de yapıyoruz -Bu konuda


BURSA (A.A) - Bursa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, İznik ilçesinde tarihi eserlerin restorasyon projelerine maddi katkı sağladıkları gibi tarihi yapıların uzmanlar eşliğinde çevre düzenlemesi ve temizliğini de yaptıklarını belirterek, Bu konudaki en önemli projemiz, İznik Antik Roma Tiyatrosudur dedi.
     Bursa İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İznikteki çalışmalarını yerinde inceleyen Genel Sekreter Çelik, İl Özel İdaresinin görevleri arasında kültür ve turizm çalışmalarının da bulunduğunu, bu faaliyetlerle ilgili olarak İl Özel İdare kapsamında Kültür ve Turizm Daire Başkanlığının olduğunu belirtti.
     Dünya tarihine beşiklik ve şahitlik etmiş, altın şehir unvanına sahip İznikin önemine dikkati çeken Çelik, Bu ilçemizde tarihi eserlerin restorasyon projelerine maddi olarak katkı sağladığımız gibi tarihi yapılarında uzmanlar eşliğinde çevre düzenlemesi ve temizliğini de yapıyoruz. Bu konudaki en önemli projemiz, İznik Antik Roma Tiyatrosudur dedi.
     Çelik, yaklaşık 1 yıldır çalışmanın devam ettiğini ve 2011 yılı içerisinde 200 bin TLlik bütçe ayırdıklarını belirterek, Burası çok ciddi bir toprak kütlesi altındaydı. Arkadaşlarımız burada çok ciddi bir çalışma ortaya koydular ve Roma Tiyatrosunun büyük oranda silueti ortaya çıkarılmış oldu.
     İznikin, turizm anlamında gerçekten çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Çelik, Almanya-Hessen Eyaletinin Bursayla kardeş şehir olması münasebetiyle Bursaya gelen Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier ve parlamento heyetinin, İzniki de gezdiğini belirtti. Çelik, şunları kaydetti:
     İznikte kendileri açısından önemli gördükleri her yeri gezdiler, özellikle bizim Özel İdare olarak böyle bir çalışma yapıyor olmamız onları da son derece memnun etti, buradan da anlaşılacağı üzere doğru bir projeyi hayata geçirdiğimiz gibi artık İznik sadece ülkemizin değil, Avrupanın da gündeminde yerini almıştır, ama bize göre yine de yapacağımız çok iş var.
    
     Muhabir: Tarık Üzgün
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bursa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER