Bursa Valisi Harput:

Bursa Valisi Harput: Savunma sanayi alanında başlattığımız çalışmalar neticesinde ilimizdeki büyük potansiyel de dikkate alındığında, savunma sanayinin ihtiyaçlarının büyük bir bölümünün burada üretilmesi mümkün olacaktır


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şahabettin Harput, Savunma sanayi alanında başlattığımız çalışmalar neticesinde ilimizdeki büyük potansiyel de dikkate alındığında, savunma sanayinin ihtiyaçlarının büyük bir bölümünün burada üretilmesi mümkün olacaktır dedi.
     Vali Harput, Bursada görev yapan basın mensupları için Atlı Spor Kulübünde verdiği iftar sonrası yaptığı açıklamada, Bursanın Türkiyenin lokomotifi olduğunu söyledi.
     Türkiyenin sıkıntılı bir süreç yaşadığını ve bu konuda Bursa olarak üzerlerine düşen görevin farkında olduklarını belirten Harput, Bu süreçte güçlü hale gelecek bir Türkiye, elbette sadece kendi hudutları içerisinde değil, bütün bölgesinde belirleyici bir güç olacaktır diye konuştu.
     Son günlerde Suriyeyle başlayıp Irakla devam eden ve İranla ilişkilendirilen bir sıkıntılı durum bulunduğunu dile getiren Harput, şöyle devam etti:
     Dünyanın bir araya gelerek buna bir çözüm bulmasını istiyoruz ve bekliyoruz. Gönlüm istiyor ki, bir gün dünya gelsin desin, Ey Türkiye neredesin- Gel şu sıkıntıya bir çözüm bul, bu sıkıntılar bitsin. Biz ona talibiz. Bu bizim hakkımız ve görevimiz. Ülkemin her yerinden insanların santim santim büyüyerek büyük Türkiyeyi kurması, sesimizin dünyanın her yerinden duyulmasını sağlayacaktır.
     Bursanın tarihi, ekonomik, turistik, sanayi, tarımsal yönden güçlü bir il olduğunu anlatan Harput, Son zamanlarda savunma sanayi alanında da bir atılım içerisindeyiz. Bursada bu alanda önemli bir potansiyel var. Savunma sanayi alanında başlattığımız çalışmalar neticesinde ilimizdeki büyük potansiyel de dikkate alındığında, savunma sanayinin ihtiyaçlarının büyük bir bölümünün burada üretilmesi mümkün olacaktır. Bu konudaki hareketi çok önemsiyorum ve destekliyorum ifadelerini kullandı.
     Harput, bir gazetecinin bazı basın organlarında çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı adayları arasında kendi isminin de geçtiğini hatırlatması üzerine, bu durumdan rahatsızlık duyduğunu vurgulayarak, Ne geçmişte siyasete girmeyi istedim ne şimdi ne bundan sonra girmek istemiyorum yorumunu yaptı.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bursa Valisi Harput: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER