BUTSO Başkanı Keyik:

BUTSO Başkanı Keyik: -Antalya Limanının Burdura uzaklığının, 120 kilometre gibi kısa bir mesafede olması, Burdurun ihracat ve ithalatı için önemli avantaj sağlamaktadır


BURDUR (A.A) - Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Başkanı, Yusuf Keyik, Antalya Limanının Burdura uzaklığının, 120 kilometre gibi kısa bir mesafede olması, Burdurun ihracat ve ithalatı için önemli avantaj sağlamaktadır dedi.
     Antalya Limanını işleten Port Akdeniz Ticaret Müdürü Özgür Sert, BUTSO Başkanı Yusuf Keyiki ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Keyik, ihracat ve ithalatta, taşımacılıkta çok önemli yer tutan limanların büyük önem taşıdığını bildirdi. Burdurun başta mermer ve çimento olmak üzere, hızla gelişen ihracatında, gemi taşımacılığı ve limanların önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Keyik, Gemi taşımacılığının tercih edilmesinin başında, güvenli, sağlıklı ve daha uygun maliyetli taşımacılık yer almaktadır. Antalya Limanının Burdura uzaklığının, 120 kilometre gibi kısa bir mesafede olması Burdurun ihracat ve ithalatı için önemli avantaj sağlamaktadır dedi.
     Port Akdeniz Ticaret Müdürü Özgür Sert ise Burdurun ihracattan daha fazla faydalanmasını sağlamak amacıyla ziyarette bulunduklarını dile getirdi. Antalya Limanının geliştirilmiş kruvaziyer limanı, konteyner limanı, dökme yük ve marina haline dönüştürüldüğünü kaydeden Sert, Antalya Limanı yüzde 50 kapasite ile çalışan ve toplam 136 bin metrekare alana kurulan bir limandır. Liman yıllık 3 bin gemi kapasitesi ve 3 milyon ton yük kapasitesine sahiptir diye konuştu.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber BUTSO Başkanı Keyik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER