Büyük Önder Atatürkü anıyoruz

Büyük Önder Atatürkü anıyoruz -Kütahya Zafer Meydanında anma töreni yapıldı


KÜTAHYA (A.A) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün vefatının 74üncü yıl dönümü dolayısıyla Kütahya Zafer Meydanında tören yapıldı.
     Törende, Vali Kenan Çiftçi, Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu, Belediye Başkanı Mustafa İça, Atatürk Anıtına çelenk sundu.
     Saat 09.05te iki dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla buradaki tören sona erdi.
     Belediye Kültür Sarayındaki anma etkinliğinde ise Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Araştırma Görevlisi Kürşat Karacagil tarafından 10 Kasım ve Atatürkü Anma konulu sunum yapıldı.
     Etkinlik, Atatürkü Anma Haftası dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, Vali Çiftçi tarafından ödüllerinin verilmesi ve Ali Güral Lisesi öğrencilerinin sunduğu Sevgi ve Atatürk başlıklı oratoryo ile tamamlandı.
     Tören ve anma etkinliğine, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Çınar, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Akçay, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Büyük Önder Atatürkü anıyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER