Büyük Önder Atatürkü anıyoruz

Büyük Önder Atatürkü anıyoruz -Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün vefatının 74üncü yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtında tören düzenlendi


EDİRNE (A.A) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün vefatının 74üncü yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtında tören düzenlendi.
     Törende Edirne Valisi Hasan Duruer, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, kamu kurum ve kuruluşlarıyla siyasi parti temsilcileri Atatürk Anıtına çelenk sundu.
     Çelenk sunumunun ardından saat 09.05ten itibaren iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Atatürk Anıtındaki törenin ardından Edirne Belediyesi binasında bulunan Atatürk Odası ziyaret edildi. Atatürk Odası ziyaretinin ardından anma törenine Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonundaki programla devam edildi.
     Törenin açılışında konuşan Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencisi Emre Gürkaynak, Atatürk gibi düşünebilmenin önemine dikkati çekti. Gürkaynak, Mustafa Kemal Atatürk, ülkesi için tek kurtuluşun köklü bir devrim olduğuna inanmıştı. İşgalcilerle çatışan yerel direnişçileri, boynunda idam fermanıyla örgütleyen ve çok çetin koşullar altında gerçekleşen kurtuluş savaşına bu anlayışla öderlik edendi dedi.
     Öğrenciler tarafından Atatürk Destanı adlı söz korosunun seslendirildiği tören, Atatürkün sevdiği şarkı ve marşların seslendirilmesiyle sona erdi.
     Törene, Edirne Valisi Duruer, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Demirci, Edirne Belediye Başkanı Sedefci, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Büyük Önder Atatürkü anıyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER