Büyük Önder Atatürkü anıyoruz

Büyük Önder Atatürkü anıyoruz -Manisada Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi


MANİSA (A.A) - Manisada, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün ebediyete intikal edişinin 74. yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi.
     Cumhuriyet meydanıNda düzenlenen anma törenine, Vali Halil İbrahim Daşöz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
     Törende, Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtına çelenklerin sunulmasının ardından Büyük Önder Atatürkün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05te çalan sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okunarak göndere çekilen bayraklar yarıya indirildi.
     Törenin ardından Tarzan Meydanında Vali Daşöz ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından Atatürk, Cumhuriyet, Kurtuluş ve Çanakkale Savaşları konulu halı sergisinin açılışı yapıldı.
     Gün dolayısıyla ayrıca, Belediye Kültür Merkezi Lale Salonunda anma programı anma programı düzenlendi.
     Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programında, öğrenciler tarafından şiirler okundu ve Topçu Albay Murat Yılmaz tarafından Tam insan Atatürk adı altında Atatürkün hayatını konu edinen bir konuşma yapıldı.
     Programda, öğrenciler tarafından da Atatürkün hayatı konulu dramatizasyon ve 10 Kasım sabahı adlı drama müzik gösterisi sunuldu.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Büyük Önder Atatürkü anıyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER