Büyükelçilerden Atatürk Üniversitesine ziyaret

Büyükelçilerden Atatürk Üniversitesine ziyaret -İrlandanın Ankara Büyükelçisi Thompson: "Avrupa Birliği olarak Türkiye ile uzlaşma ve dayanışmaya önem veriyoruz"


ERZURUM (A.A) - İrlandanın Ankara Büyükelçisi Kenneth Thompson, "Avrupa Birliği olarak Türkiye ile uzlaşma ve dayanışmaya önem veriyoruz" dedi.
     Thompson, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean-Maurice Ripert, Fransanın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili ile Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçakı makamında ziyaret etti.
     ABnin kuruluş amacı hakkında bilgi veren Thampson, Türkiyenin Avrupa tarihine çok büyük bir etkisi olduğunu vurguladı.
     Birliğe üye olan bazı ülkelerin ekonomik kriz içerisinde olsalar dahi gelişmekte olan ülkelere göre daha iyi seviyede olduklarına dikkati çeken Thompson, şöyle devam etti:
     "ABye üye olabilmek için o ülkenin kanunlarının üye ülkelerle aynı olması gerekiyor. Türkiyede Avrupa Birliği heyecanının azalmış olduğunu görsem de Türkiye ABnin her zaman bir parçası olmuştur. Bizim tarihimize çok büyük etki yapmıştır. AB olarak Türkiye ile uzlaşma ve dayanışmaya önem veriyoruz."
     AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Ripert ise "Avrupa Birliği bir kurum değildir. Sadece bürokratlardan ibaret de değildir. Türkiye ile AB müzakere süreci uzun ve zor oldu ama birçok değişim yaşandı" ifadelerini kullandı.
     Fransanın Ankara Büyükelçisi Bili de Fransada değişen Cumhurbaşkanından dolayı artık Türkiyeye bir veto olmadığını ve ülkenin tutumunun gün geçtikçe değişeceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Büyükelçilerden Atatürk Üniversitesine ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER