Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey:

Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -Gaziantepin tarihi ve turistik değerleri Avrupaya model oldu


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantepin tarihi ve turistik değerleriyle Avrupaya model olduğunu bildirdi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Güzelbey, Hırvatistan Tarihi Kentler Birliğinin ev sahipliğinde 4-5 Ekim arasında Dubrovnikte düzenlenen Avrupa Tarihi Kentler Birliği toplantısına katıldı.
     Güzelbey, toplantıda, Tarihi Kentler Birliğinin Türkiyedeki 11 yıllık geçmişini ve tarihi ve kültürel mirasın korunması yönünde yaptığı çalışmaları anlattı.
     Gaziantepin tarih ve kültür kenti olduğunu ifade eden Güzelbey, şunları kaydetti:
     Gaziantep, artık tarihine sahip çıkan bir şehirdir. Gaziantep, sanayisinin yanında tarihi ve kültürel zenginlikleriyle artık bir Avrupa kenti olma yolunda ilerliyor. Tarih ve kültürel yönüyle zengin bir geçmişe sahip olan Gaziantep, bu özelliğini 2002 yılında bizim dönemimizde başlatılan çalışmalarla ortaya çıktı. Var olan değerlerimizi gün yüzüne biz çıkarttık. Dünü yıkıntı olan binaları bugün restore edilerek tarih ve turizmin hizmetine kazandırdık. Göreve geldiğimiz günden buyana bin 500ün üzerinde tarihi ve kültürel yapıları restore ettik.
     Güzelbey, bugün Gaziantepin hanları, hamamları, tarihi ve kültürel değerlerinin yanında turizm kenti olarak Avrupa kentleriyle yarışacak duruma geldiğini belirtti.
     UNESCO Dünya Kültür Mirası Aday Listesine giren Zeugma ve Yesemek Antik Kentlerinin yanı sıra Karkamış ve Rumkalenin de önemli turizm alanları olduğunu vurgulayan Güzelbey, Gaziantepin tarihi ve turistik değerleri Avrupaya model oldu görüşünü aktardı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER