Cizre Meslek Yüksekokulu yeni eğitim öğretim

Cizre Meslek Yüksekokulu yeni eğitim öğretim yılına başladı


ŞIRNAK (A.A) - Şırnak Üniversitesi Cizre Meslek Yüksek Okulu yeni eğitim öğretim yılına başladı.
     Şırnak Üniversitesi Cizre Meslek Yüksek Okulu 2012-2013 eğitim öğretim yılı açılışı amacıyla düzenlenen törene, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, Cizre Kaymakamı Şenol Koca, İlçe Emniyet Müdürü Ercan İçli, Şırnak Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. İbrahim Baz, Şırnak Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kocaer ve öğrenciler katıldı.
     Rektör Prof. Dr. Akmaz, 2008 yılında 115 öğrenci, 1 yabancı dil hocası ve bir de yüksek okulu müdürü ile eğitime başlayan okulun şu anda 480 öğrenci ve 22 öğretim üyesi görevlisi ile eğitim öğretime başladığını söyledi.
     Şırnak Üniversitesinde ilk açıldığı yıl 6 personel ve 330 öğrenci ile eğitime başladıklarını kaydeden Akmaz, şu anda öğretim kademesinde 205 akademisyen ve 220 idari personelle 2 bin 650 öğrenciye hizmet verdiklerini bildirdi.
     Şırnak Üniversitesinin büyümesi için hedef olarak dört ana kampüs belirlediklerini ifade eden Akmaz, üniversitenin büyümesi için bölgedeki potansiyellerin de devreye girmesi gerektiğini aktardı.
     Eğitime devam ederken ihtiyaçların da arttığını dile getiren Akmaz, Gönül ister ki Şırnak Üniversitesine gelen öğrencilerimizin diğer üniversitelerdeki imkanların hem sosyal hem de eğitim kalitesi yönünden arzu ettiği bütün imkanlara kavuşmasıdır dedi.
    
     Muhabir: Abidin Yel / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Cizre Meslek Yüksekokulu yeni eğitim öğretim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER