Büyükşehir Belediye Meclisi olağanüstü toplandı

Büyükşehir Belediye Meclisi olağanüstü toplandı


ADANA (A.A) - Adana Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülüp, onaylandıktan sonra kamuoyunda tartışmalara yol açan ve Başkan Vekili Zihni Aldırmaz tarafından iade edilen imar değişikliklerini içeren maddelerin yeniden görüşülmesi için Büyükşehir Belediye Meclisi olağanüstü toplandı.
     Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz başkanlığında Büyükşehir Belediyesinde yapılan toplantıda meclis üyeleri söz alarak maddeler üzerinde görüşlerini açıkladı.
     Aldırmaz, burada yaptığı konuşmada, meclis üyelerinin, belediye başkanlarının çok önemli, yararlı görevler yaptıklarını belirterek, Bir kişinin yönlendirmesiyle, hatırla gönülle imar planlarındaki herhangi bir parselin değişmesi söz konusu değildir. Kaldı ki kanunen belediye meclisine gelecek bir maddenin 8 aşaması vardır dedi.
     Hiçbir belediye meclis üyesini zan altında tutacak hiçbir açıklaması olmadığını bildiren Aldırmaz, Böyle bir tavrım olamaz. Ben de bu meclisin bir üyesiyim diye konuştu.
     Son günlerde tartışılan cami yeri ve çamlık konularında da açıklamalarda bulunan Aldırmaz, şunları kaydetti:
     Gerek cami, gerek çamlık alanı gerek başka konularda kamuoyunun hassasiyeti üzerinde duruyorum. Kamuoyunun istediği şekilde hareket ederiz. Çamlık arsası park olması isteniyorsa park yaparız, park içeresinde bir kültür merkezi olsun derseniz onu yaparız. Ama bizim zamanımızda 25 binlik plandan gelen bir uygulamaydı ben de 5 tane resmi kuruma ait yeri meclis üyesi arkadaşlarıma bunlar kamunun malıdır, 25 binliğe aykırı olan bu maddeler plan bozma sebebidir, bunun arkasındayım dedim ve hala arkasındayım. Plan sadece belediye, müteahhit ve basın arasında konuşulan bir konu değildir. Burada planın içerisinde olan okulu, resmi kurumu, sanayi kuruluşlarını diğer toplumun tüm kesiminin takip etmesi ve sahip çıkması gerekir. Burada biz meclis üyeleri olarak birlikte bir şeyler üretmeye çalışıyoruz. Zaman zaman hatalar da olabilir, doğruda olabilir. Ama kamuoyundan gelen hassasiyetleri her zaman geriye dönüp bunu düzeltiyoruz. Arkadaşlarım kendi görüşlerine göre bir oy vermiş bende demokratik hakkımı kullanmış geri göndermişim, arkadaşlarım değerlendirecek bunu neresi yanlış, neresi kötü. Yangından mal mı kaçıyor. Bırakın bu plan kesinleşse bile valiliğe, bakanlığa gidecek.
     Öte yandan AK Partili meclis üyesi Murat Türk ise 2003 yılında Başbakan Erdoğana olan sevgisi ve hayranlığından dolayı AK Partide görev almaya başladığını ve 2009 yılında AK Partiden meclis üyesi seçildiğini söyledi.
     Ben halen AK Partinin meclis üyesiyim ve neferi olarak kalmaya devam edeceğim diyen Türk, Ne İl Başkanım Ziyaeddin Yağcı ne de onun iş birlikçileri Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanı ve AK Partiyi sevmeme engel olamayacaklar dedi.
     Türk, şunları kaydetti:
     Buradan ilan ediyorum. Bu vatandaşın arsası kamulaştırılarak cami yapılacaksa evet. Ancak gönlü olmadan zorla alınıp cami yapılacaksa veya beklemeye alınacaksa burada yine hayır diyeceğim. Çünkü gasp ederek yaptığımız camide namaz kılınacağına inanmıyorum. Bugün bu işin bayraktarlığını yapanların geçmişte belediye meclis üyeliği kudretli ve kuvvetli danışmanlık hatta belediye başkanlığı yaptıkları halde neden bu camiyi yapmadıklarını veya yaptırmaya ön ayak olmadıklarını Adana kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bu kampanyanın amacı rant kavgası mı yoksa cami kavgası mı diye düşündüğünde iyimser olamıyorum. Beni linç etmek isteyenlerle olan sorunum cami ile başlamadı. Cami imarı sadece bu kampanyayı yürütenlerin kılıfıdır.
     Konuşmaların ardından Zihni Aldırmazın meclise iade ettiği gündem maddeleri ile ilgili teklifler, imar komisyonu başkanlığında tüm komisyonlara havale edildi.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Meclisi olağanüstü toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER