Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı

Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı


KAYSERİ (A.A) - Büyükşehir Belediye Meclisi, gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere toplandı.
     Meclis Salonunda Zekeriya Ergüneş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda çeşitli nazım imar plan tadilatı talepleri ile Büyükşehir Belediyesine bağlı ilçe belediye meclislerinin aldığı kararlar görüşüldü.
     Mecliste, Kocasinan, Melikgazi ve Talas belediyelerinin 2013 mali yılı performans program teklifleri ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Usulü Yönetmeliği gereğince hazırlanan Büyükşehir Belediyesi ve 5 ilçe belediyenin 2013 mali yılı bütçe ve bütçe kararnameleri de görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
     Büyükşehir Belediyesinin 2013 mali yılı gelir tarifesi de mecliste görüşülen bir başka gündem maddesi oldu. Bu madde de Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
     Ayrıca, raylı taşıma sistemi 2. aşamada bulunan 1 adedi orta peron olmak üzere 11 adet istasyon ile 3. aşamada bulunan 2 adet orta peron olmak üzere 11 adet ve toplam 22 adet istasyonun ve konulacak reklam ünitelerinin yaptırılması karşılığında bu istasyona konulacak reklam ünitelerinin 10 yıllığına kiraya verilmesi talebi de görüşülerek kabul edildi.
     Karayollarında can ve mal güvenliğini temin etmek, düzenli ve güvenli trafik akışı sağlamak amacıyla kurulacak elektronik denetleme sistemi işletmeciliğinin Büyükşehir Belediyesine verilecek yüzde 30 payın yüzde 80inin işletme ve bakım giderleri karşılığında yüzde 98i Büyükşehir Belediyesine ait Kayseri Ulaşım AŞye 10 yıl süreyle tahsis edilmesi talebi de onaylandı.
     Anadolu Harikalar Diyarında yer alan su kayağı parkı, buz pisti, hayvanat bahçesi ile spor tesislerinin sosyal tesis olarak yüzde 98 hissesi Büyükşehir Belediyesine ait olan Kayseri Spor Etkinlikleri AŞye 10 yıllığına tahsisine karar verildi.
     Mecliste bazı cadde ve sokaklara verilecek isimlerle ilgili gündem maddeleri de görüşüldü.
    
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER