Büyükşehir Belediyesinden sağlığa destek

Büyükşehir Belediyesinden sağlığa destek


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde bulunan Yavuzlar Sağlık Ocağındaki hasta yoğunluğunu gidermek ve gelen hastalara daha iyi hizmet vermek için ek bina yaptırıyor.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından mevcut Yavuzlar Sağlık Ocağı binasına 560 metre kare büyüklüğünde ek bina yaptırılıyor.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Hüseyin Sülü, artan talebe cevap vermek, kaliteli ve sürekli sağlık hizmeti sunabilmek için Aralık 2011 tarihinde başlanan çalışmanın ardından mevcut binaya 7 muayenehane, 1 mutfak, 2 depo, 3 lavabo, tuvalet ayrıca koridor ve serbest alanlar ekleneceğini belirtti.
     Sülü, şunları kaydetti:
     Merkezde, dahiliye, kadın-doğum, çocuk, nöroloji, genel poliklinik ve diş olmak üzere toplam 6 branşta, 16 sağlık personeli ile sağlık hizmeti veriliyor. Gaziantep merkez ve çevre illerinden gelen günlük ortalama 300 hastaya tedavi hizmeti veren bu merkeze olan talebin her geçen gün artması, yeni branşlara duyulan ihtiyaç nedeniyle ek bina çalışmasına başlanmıştır.
     İki katlı olması planlanan ek binayı Ekim 2012 sonunda tamamlamayı hedeflediklerini vurgulayan Sülü, 150 gün içerisinde bitirmeyi hedeflediğimiz Yavuzlar Sağlık Ocağı ek binasının 195 bin TLye mal olması planlanıyor. Şu an hafriyat aşamasında olan Yavuzlar Sağlık Ocağı ek binasının yapımı devam etmektedir ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesinden sağlığa destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER