Büyükşehir Belediyesinin raylı sistem çalışmaları

Büyükşehir Belediyesinin raylı sistem çalışmaları


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Büyükşehir Belediyesinin şehir içi ulaşımda büyük kolaylıklık sağlayan projesi raylı sistemin 2. ve 3. etap çalışmaları hız kazandı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, raylı sistemin İldem ve Talasa uzanacak hatlarında Büyükşehir Belediyesinden 6 ayrı ekip çalışma yürütüyor.
     Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Arif Emecen, hafif raylı sistem projesinin 2. ve 3. etabının yaklaşık 1,5 yıl önce ihale edildiğini hatırlattı.
     Geçen bu süreç içerisinde detay, saha ve malzeme çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Emecen, Bu yıl kış mevsiminin de bahar havasında geçmesi dolayısıyla çalışmalara devam ettik. Havaların ısınmasıyla çalışmalarımız hız kazandı. 9 kilometrelik İldem hattı ve 7,5 kilometrelik Talas hattının 4 kilometrelik kısmında, bu yıl sonuna kadar ray döşeme, enerji nakil hatları, sinyal sistemi dahil olmak üzere tamamlamayı düşünüyoruz diye konuştu.
     Raylı sistemin kapsamlı bir proje olduğunu belirten Emecen, şunları kaydetti:
     İnşallah belediyemiz, Ulaşım AŞ ve yüklenici firmamız bu işi en kısa zamanda tamamlayacak ve aralık ayı sonlarında her iki hatta tren işletme testlerine başlayacak. Bugün itibariyle sahada çalışan 230 işçimiz var. Mayıs ayında ise işçi sayısını 350ye çıkacağız. Tüm hedefimiz bu yıl içinde çalışmaları sonlandırmak.
     İldem ve Talas hattında 11er yolcu istasyonu, 8 trafo merkezi ve sulama sistemi için 6 su deposu yer alacağını vurgulayan Emecen, 2014ün ocak ayında yolcu taşımaya başlamayı hedeflediklerini belirtti.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesinin raylı sistem çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER