Büyükşehir Belediyesi, çocuklar için işbirliği yaptı

Büyükşehir Belediyesi, çocuklar için işbirliği yaptı


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediyesi, çocuklar için Özel Güney Eğitim Kurumlarıyla iş birliği yaptı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Özel Güney Eğitim Kurumları Zenginleştirilmiş Eğitim Programı (ZEP) öğrencileri, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenen hafta sonu kampında bir araya geldi. Burç Ormanlarında gerçekleştirilen etkinlikte, temel kampçılık bilgilerinin yanı sıra, liderlik ve takım çalışması eğitimleri verildi.
     Doğal bir ortamda, deneyimsel öğrenme modeline dayalı birçok farklı aktivitenin yer aldığı açık havada eğitim faaliyetlerine katılan çocuklar, kampçılık temel bilgilerinin yanı sıra, okçuluk, kişisel gelişim, hafıza teknikleri, arama-kurtarma, telsiz ve haberleşme, ilk yardım, çevre ve orman, itfaiye-yangın, resim, müzik ve doğa mühendisliği gibi aktivitelerde yeteneklerini de keşfetme imkanı buldu.
     Kampçılar, aldıkları eğitimler doğrultusunda her gece düzenlenen kamp ateşi programında hünerlerini de sergiledi. Grup liderleri ve velilerin de eşlik ederek hoşça vakit geçirdiği etkinlikler, çeşitli yarışmalar ve gezilerle renklendi.
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, çocukların ve gençlerin kişisel gelişimleri ve özgüven kazanmaları için oldukça önemli olan doğa ile iç içe gerçekleştirilen bu tür etkinlikleri her zaman önemsediklerini belirtti.
     Güney Eğitim Kurumları adına Kamp Koordinatörleri Zekeriya Ulaşlı ve Rümeysa Kurum ise Bu organizasyonda amacımız, programa katılan 12-13 yaşlarındaki çocukları doğa ile iç içe yaşamalarını sağlamak, özgüven kazandırmaktır. Bu bağlamda çocuklarımız gece nöbet tutuyorlar, karanlıkta arkadaşlarını koruyorlar, sorumlulukları artıyor. Kendi temizliklerini yapıyorlar, çadırlarını düzenliyorlar. Bütün işlerini kendileri yapıyorlar, dolayısıyla evlerinin ve ailelerinin kıymetini anlıyorlar. El becerilerini geliştiriyorlar. Onların, hayata farklı bakan çocuklar olmasını istiyoruz dediler.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesi, çocuklar için işbirliği yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER