Buz hokeyi

Buz hokeyi -Erzurum Gençlikspor Kulübü Asbaşkanı Kızılkaya: Süper Ligde müsabakaların arasında bir gün var. Bu nasıl bir hafta anlayışıdır -


ERZURUM (A.A) - Erzurum Gençlikspor Kulübü Asbaşkanı Selami Kızılkaya, Buz Hokeyi Süper Liginde bu sezon müsabaka tarihlerinin arasında sadece bir günlük süre bulunduğunu belirterek, Bu nasıl bir hafta anlayışıdır, doğrusu merak ediyorum dedi.
     Kızılkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erkekler Süper Lig ilk yarı fikstürünün teknik hatalar içerdiğini söyledi. Fikstürün, müsabakalar arasında en az bir hafta olacak şekilde düzeltilmesi gerektiğini belirten Kızılkaya, şöyle konuştu:
     Geçen yıllardaki fikstürlere bakılınca, bir hafta kendi evinde oynayan takım, bir sonraki hafta deplasmana gidiyordu. Şimdi bir takıma iki gün üst üste müsabakalar konulmuş.
     Kızılkaya, buz hokeyinin riskli bir spor olduğunu ve müsabakalarda çoğu zaman sakatlanmaların meydana geldiğini, sporcuların maç sonrası büyük bir yorgunluk yaşadığını anımsattı.
     Sadece Gençlikspor Kulübünün değil, diğer takımların da mağdur edildiğini ifade eden Kızılkaya, şunları kaydetti:
     Bir takım her hafta bir maç yapıyormuş gibi görülüyor. Fakat peş peşe gelen cumartesi ve pazar günlerinin maçları ayrı haftalarda gösterilmiş. Erzurum Gençlikspor Kulübünün 15 Aralık Cumartesi günü maçı var, 16 Aralık Pazar günü yine maçı var. Sadece Erzurum Gençlikspor için bu durum söz konusu değil. Diğer takımlara da aynısı yapılmış. Sporcular bunu kaldıramaz. Ayrıca, buz salonlarının 5 tanesi Erzurumda ve burada toplam 2 müsabaka var. Diğer müsabakalar nedense Ankara ve Kocaelide oynanacak. Ben burada iyi niyet göremiyorum.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER