Buzağı ve anaç sığır desteklemesinde aranacak

Buzağı ve anaç sığır desteklemesinde aranacak şartlar açıklandı


MALATYA (A.A) - Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, buzağı ve anaç sığır desteklemesinde aranacak şartları açıkladı.
     Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce yapılan duyuruda, tüm buzağıların 2012 yılı doğumlu ve Türkvette kayıtlı olması gerektiği belirtildi.
     Dişi buzağılara brusella S-19 aşısı yapılmış ve aşı bilgilerinin Türkvete kaydedilmiş şartı bulunduğu ifade edilen duyuruda, işletmenin e-ıslaha kayıt tarihinden önce doğan buzağılarının desteklemeden yararlanamayacağı kaydedildi.
     Desteklemeden her buzağının bir kez faydalanacağı, ikiz veya üçüz doğan her buzağının desteklemeden yararlanacağı belirtilen duyuruda, doğum bilgileri ve doğduğu işletmesi e-ıslahta belirlenemeyen buzağılar için destekleme ödemesinin yapılmadığı ifade edildi.
     Buzağılarını zamanında küpeletip, Türkvet ve e-ıslah kayıt sistemlerine kaydettirmekten yetiştiricilerin sorumlu olduğu vurgulanan duyuruda, desteklemeden yararlanmak isteyen üreticilerden, soy kütüğüne kayıtlı olanların Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği aracılığıyla, ön soy kütüğüne kayıtlı olanların ise şahsen veya üyesi olduğu yetiştirici, üretici örgütleri aracılığıyla il ve ilçe müdürlüklerine 1 Ekim-31 Aralık tarihleri arasında dilekçeyle müracaatta bulunmaları gerektiği bildirildi.
     Anaç sığırlarda da 31 Aralık tarihi itibariyle en az 5 anaç sığıra sahip, örgütlü yetiştiricilerin yılda bir kez olmak üzere hayvan başına desteklemeden yararlandırılacağı belirtilen duyuruda, yetiştiriciler, üyesi bulunduğu örgüte dilekçeyle 1-31 Aralık tarihleri arasında başvurmaları gerektiği kaydedildi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Buzağı ve anaç sığır desteklemesinde aranacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER