Cacabey Meydanı yeniden düzenleniyor

Cacabey Meydanı yeniden düzenleniyor


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, kentin önemli mekanlarından olan Cacabey Meydanı için yeni bir düzenleme çalışması başlattıklarını bildirdi.
     Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, hazırladıkları proje kapsamında, ilk olarak yer altı çarşısında bulunan eski havalandırma kanallarını komple sökerek, otopark dahil yeni havalandırma sisteminin döşenmesi çalışmalarına başlandığını ifade etti.
     Projenin daha sonraki aşamalarında, mevcut su fıskiyelerinin düzenlenmesi, meydandaki kaplamaların sökülüp farklı kotlarda belirlenen malzemelerle yenilerinin döşenmesi, peyzaj çalışmaları ve granit, traverten gibi özel taşlarla düzenlemeler yapılmasının yer aldığını belirtti.
     Meydana bir adet kafetarya, bir adet umumi tuvalet, 14 adet dikdörtgen 1 adet yuvarlak havuz, yeni banklar ve aydınlatma sistemi ile yürüyüş yolları da yapılacağını vurgulayan Bahçeci, şunları kaydetti:
     Cacabey Meydanı düzenlemesi ile Kırşehirin ilk ziyaret edilen yerlerinden biri olan Cacabey Medresesi etrafı daha modern bir görünüme sahip olacak. Cacabey Meydanının hem şehrimizin merkezinde bulunan bir alan olması sebebiyle, hem de Kırşehirin simgesi haline gelen Cacabey Medresesinin bir parçası olması özeliğiyle çok sayıda ziyaretçisi vardır. Kullanımdan kaynaklı zemin kaplamalarının yenileme çalışması gereken Cacabey Meydanı; çevre alanlarda da bütünlük oluşturması için mekansal genişleme ve yenileme çalışmasına ihtiyaç duyulmuştur. Kırşehirimize yakışan modern bir meydan düzenlemesi çalışması yaklaşık 23 bin metrekarelik alanı kapsayacaktır. Yaptığımız çalışmalarla Cacabey Meydanı daha modern görünümlü bir meydan haline gelerek, Kırşehirimizin hak ettiği bir hizmet daha gerçeğe dönüşecek.
    
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber Cacabey Meydanı yeniden düzenleniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER