Çağlayandan basın kuruluşlarına kutlama

Çağlayandan basın kuruluşlarına kutlama -Anadolu Basın Birliği Sivas Şube Başkanı Çağlayan: İrade-i Milliye ruhuyla ayakta duran ve kendi yörelerinin gözü, kulağı, sesi olan Anadolu basınını kutlarım


SİVAS (A.A) - Anadolu Basın Birliği Sivas Şube Başkanı ve Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Kemal Çağlayan, İrade-İ Milliye Gazetesinin çıkarıldığı günün Anadolu basını için basın bayramı olarak kutlandığını belirterek, o günden bugüne kadar İrade-i Milliye ruhuyla ayakta duran ve kendi yörelerinin gözü, kulağı, sesi olan Anadolu basınını kutladı.
     Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Mücadele yıllarında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün öncülüğünde çıkarılan İrade-i Milliye Gazetesinin çıkış günü olan 13-14 Eylül tarihlerinin basın bayramı olarak kutlandığını belirtti.
     Sivas Kongresi ile Cumhuriyetin temellerinin atıldığını hatırlatan Çağlayan, 13-14 Eylül 1919da çıkarılan İrade-i Milliye Gazetesinin milli mücadele açısından önemine dikkati çekti.
     Çağlayan, O günden bugüne kadar İrade-i Milliye ruhuyla ayakta duran ve kendi yörelerinin gözü, kulağı, sesi olan Anadolu basınını kutlar ve nice bayramlar dileğiyle, meslektaşlarıma başarılar dilerim ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Çağlayandan basın kuruluşlarına kutlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER