Çalışan anne adaylarına öneriler

Çalışan anne adaylarına öneriler -Doç. Dr. Ergin: -Çalışan anne adayları, iş bitiminin ardından eve gelince toplardamarlardaki kan akışını düzenleyici hareketler yapılmalıdır


İSTANBUL (A.A) - Memorial Ataşehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünde görevli Doç. Dr. Tolga Ergin, çalışan anne adaylarının, iş bitiminin ardından eve gelince toplardamarlardaki kan akışını düzenleyici hareketler yapması gerektiğini bildirdi.
     Ergin, yaptığı yazılı açıklamada, sağlıklı ve kaliteli bir gebelik için hamilelerin beslenme alışkanlıklarını gözden geçirmesinin önemli olduğunu belirtti.
     Temel besin maddeleri olan et, yumurta, kuru baklagiller, süt ve süt ürünleri ile sebze, meyve ve tahılların yeterince alınmasının, şeker ile yağ miktarı yüksek olan gıdaların ölçülü tüketilmesinin önemine işaret eden Ergin, fındık ve cevizin de ölçülü tüketilmesi gerektiğini vurguladı.
    
     -Hamilelerde kıyafetin önemi-
    
     Anne adaylarının vücuda oturmayan ve rahat hareketi önleyen kıyafetleri tercih etmemesi önerisinde bulunan Ergin, şunları kaydetti:
     Özellikle terlemeyi artıran sentetik kumaşlar yerine daha sağlıklı olan pamuklu kumaşlar tercih edilmelidir. Bu dönemde ayakkabı seçimi de oldukça önem taşır. Topuksuz veya yüksek topuklu ayakkabılar sıklıkla bel ağrılarına sebep olabileceğinden alçak topuklu ayakkabılar anne adayının çalışma ortamındaki rahatı için daha doğru olacaktır.
     Hamilelerin çalışma ortamlarının aydınlık olmasının önemli olduğunu kaydeden Doç. Dr. Ergin, İş bitiminin ardından eve gelince toplardamarlardaki kan akışını düzenleyici hareketler yapılmalıdır ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: İstanbul
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Çalışan anne adaylarına öneriler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER