Çalışanlar eylem yapınca PTT kargosu dağıtılamadı

Çalışanlar eylem yapınca PTT kargosu dağıtılamadı -PTT Adana Kargo İşleme Merkezinin dağıtım işini yapan taşeron şirket çalışanları, maaşlarının geç ve eksik yatırıldığı gerekçesiyle iş bırakma eylemi başlattı


ADANA (A.A) - PTT Adana Kargo İşleme Merkezinin işini yapan taşeron şirket çalışanları, maaşlarının geç ve eksik yatırıldığı gerekçesiyle iş bırakma eylemi başlattı.
     Fevzipaşa Mahallesindeki PTT Kargo İşleme Merkezinin kargo taşıma işini üstlenen taşeron şirkete bağlı yaklaşık 60 çalışan, maaşlarının 18 gün geç ve eksik yatırıldığı gerekçesiyle bugün dağıtıma çıkmadı.
     Merkez müdürlüğü bahçesinde toplanan işçiler adına açıklama yapan Fehmi Güzey, 1 Şubatta kargo dağıtım işini üstlenen şirketin yetkililerinin, bin 50 lira olan maaş tutarlarını düşürdüğünü öne sürdü.
     Çalışanların maaşlarının 975 lira olarak yatırıldığını belirten Güzey, Maaşlarımızın geç yatırıldığı gibi, aynı zamanda eksik olduğunu da gördük. Bazı arkadaşlarımızın maaşları ise yatmamış. Maaşlarımızın eskiden olduğu gibi tam olarak yatmasını istiyoruz. Aynı zamanda işverenden yıllık izin ve kıdem tazminatı taleplerimiz var dedi.
     Şirket yetkilileri ise kargo taşıma işini yeni aldıklarını belirterek, hak ediş parasını zamanında alamadıkları için çalışanların maaşlarının geç yatırıldığını söyledi.
     Birkaç kişinin maaşının ise banka hesap numaraları olmadığı için yatırılamadığını bildiren yetkililer, şunları kaydetti:
     Bu sorun çözümlendi. Maaşlarda eksiklik varsa o da tamamlanacak. Yeni bir şirketiz. Ancak asıl önemli olan adliye ve emniyet gibi resmi kurumlar ile diğer vatandaşların kargolarının dağıtılamamış olması. PTT ile yapılan sözleşmede dağıtımın yapılmamasının cezası var. Bu konuda tespit yaptıracağız.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Çalışanlar eylem yapınca PTT kargosu dağıtılamadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER