Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: -Festivaller, hem yöre kültürünün tanıtılması açısından hem de yörenin imkanları açısından çok önemlidir


ARDAHAN (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, festivallerin hem yöre kültürünün tanıtılması açısından hem de yörenin imkanları açısından çok önemli olduğunu söyledi.
     Ardahandaki temaslarının ardından, Damal ilçesine gelen Çelik, Göle Kaymakamlığı ile belediyesi tarafından bu yıl 17ncisi düzenlenen Göle Uluslararası Kültür ve Kaşar Festivaline katıldı.
     Bakan Çelik, 13 Eylül 1980de gözaltına alındıktan sonra kaybolan Cemil Kırbayırın annesi 104 yaşındaki Berfo Kırbayırı, Cemil Kırbayır Kültür Evinde ziyaret ederek, bir süre görüştü.
     Kırbayırın kız kardeşi Fatma Kırbayır, Bakan Çelikten yardım talebinde bulunarak, Kemiğimizi versinler. Buna yardımcı olun. Biz de karanlık kalmaması için her yere gittik. Daha gelen neslimiz vardır. Kimse bu kadar şiddet istemiyor. Analar, bacılar ağlamasın. Kardeş acısı ateşten gömlektir. Kimsenin yanmasını istemiyoruz. Belki duyarlı olurlar. Öldürüldü, inkar etmiyoruz. Devrimciydi diye konuştu.
     Anne Berfo Kırbayır da oğlunun cenazesini istediğini belirterek, Devlet bunu çıkartacak. Kurban olurum. Ben anayım. Ben yanıyorum. Verin cenazemi bana dedi.
     Kırbayır ile bir süre görüştükten sonra festival alanına geçen Çelik, kendisinin de bu yörenin çocuğu olduğunu belirterek, düzenlenen festivallerin son derece önemli olduğunu söyledi.
     Festivallerin bölge ürünlerinin tanıtılmasına da katkı sağladığını vurgulayan Çelik, şöyle konuştu:
     Bu festivaller, hem yörenin kültürünün tanıtılması açısından hem de yörenin imkanları açısından çok önemli. Kaşar peyniri dediğiniz zaman ben buradan söylemek durumundayım. Kaşar dediniz mi Göle akla geliyor. Bir itiraz olacağını da zannetmiyorum. Bu festivaller ürünlerin tanıtılmasına, hem ilçenin, yörenin daha iyi tanıtılmasına hem buraları terk edip giden değerli kardeşlerimizin, hemşehrilerimizin bu vesileyle tekrar gelip kaynaşmalarına vesile oluyor. Belki de yeni yuvaların kurulmasına vesile olan festivallerdir.
     Çelik, festival geleneğinin devam ettirilmesi gerektiğini bildirerek, Sürdürülmesi gerekiyor. Bizim de hükümet yetkilileri olarak vali, milletvekilleri, kamu görevlileri olarak destek sağlamamız gerekiyor dedi.
     Çelik, konuşmasının ardından vatandaşlarla birlikte halay da çekti.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Ayşe Yıldız
     Yayındı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER