Çalıştığı PTT şubesini müzeye çevirdi

Çalıştığı PTT şubesini müzeye çevirdi -Giresunun Görele ilçesinde PTTde memur olarak görev yapan İsmail Türkmendağ, Kurtuluş Savaşında kullanılan çarık, uçaksavar mermisi, gülle, gibi savaş aletlerini ve yöresel eşyaları çalıştığı


GİRESUN (A.A) - Giresunun Görele ilçesinde PTTde memur olarak görev yapan İsmail Türkmendağ, Kurtuluş Savaşında kullanılan çarık, uçaksavarmermisi, gülle, gibi savaş aletlerini ve yöresel eşyaları çalıştığı Çavuşlu Şubesinde sergiliyor.
     Çavuşlu Beldesinde görev yaptığı 20 yıllık süre boyunca tarihi eşyaları biriktiren Türkmendağ vatandaşların takdirini topluyor.
     Türkmendağ, AA muhabirine, tarihi savaş aletlerini ve eşyaları biriktirmesindeki amacın Türk tarihine ve milli değerlere sahip çıkmak olduğunu söyledi.
     Biriktirdiği eşyaların 100-150 senelik olduğunu dile getiren Türkmendağ, Kendim 29 yıllık PTT memuruyum ve bunları 20 yılda biriktirdim. Bu eşyaların çoğunu köylerimizden topladık. Çevreye haber gönderdik vatandaşlar da ellerindeki eski eşyaları bize gönderdi. Eşyaların sergilendiği dolabı ise PTT yaptırdı dedi.
    
     -Bölgede kullanılmış savaş aletleri yer alıyor-
    
     Türkmendağ, eşyaların arasında yöre insanı tarafından Kurtuluş Savaşı yıllarında ve Karadenizin Rus işgali altında olduğu zamanlarda kullanılmış savaş eşyalarının yer aldığını belirterek, şunları kaydetti:
     Bunlardan bahsedecek olursan, burada savaşta bir dedemizin kullandığı çarık var. Bu çarığı dedemizin mirasçılarından aldım ve buraya koydum. Çavuşlu Beldesi Kurtuluş Savaşında büyük bir fedakarlık gösterdi. Savaş aletleri arasında denize düşen uçaksavar mermisinin boş kovanı, bölgemizdeki bir kaleye atılmış gülle, yangın çıkaran top mermisi, Ruslar tarafından beldemize atılan mermiler yer alıyor.
    
     -Eşyalar geçmişe götürüyor-
    
     Kendisini adeta eşyaların kullanıldığı tarihte gibi hissettiğini anlatan Türkmendağ, O zamanlar yaşayan teyzelerimizin, atalarımızın yaşadığı hislerle beraber yaşıyorum. O eşyaları kullanmış gibi kendimi hissediyordum. Yıllardır bu eşyalarla beraber yaşıyorum ben bu eşyaların bir parçasıyım artık diye konuştu.
     Beldede ikamet eden vatandaşlardan Murat Özarslan ise yeni nesilin bu eşyaları görebilmesinin büyük bir şans olduğunu vurgulayarak, kendisinin eşyaları gördüğünde eski dönemlerin zihninde canladığını ifade etti.
    
     Muhabir: Kamil Yılmaz - Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Çalıştığı PTT şubesini müzeye çevirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER