Cami ve Kuran kurslarını geçici işçiler

Cami ve Kuran kurslarını geçici işçiler temizleyecek -Kırşehir Müftülüğü ile İŞKUR arasında imzalanan protokol kapsamında cami ve Kuran kurslarının temizliğini 65 geçici işçi yapacak


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehir Müftülüğü ile Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, cami ve Kuran kurslarının temizliğini geçici işçiler yapacak.
     İŞKUR İl Müdürü Ömer Faruk Akyol, imza töreninde yaptığı konuşmada, bu uygulamanın Türkiyede yeni projelerden biri olduğunu söyledi.
     Müftülüğe bağlı cami ve Kuran kurslarının temizliği ile bahçe düzenlemelerinin Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında geçici işçiler tarafından gerçekleştirileceğini ifade eden Akyol, Kırşehir İl Müdürlüğümüz, Kırşehir Müftülüğü ile 65 vatandaşa 7 ay istihdam sağlayacak. Kısa süreli de olsa iş istihdamını ve eğitimini amaçlayan bu program sayesinde 65 işçinin istihdam edilmesinin mutluluğunu yaşıyorum dedi.
     Müftü Mustafa Balık da projede emeği geçenlere teşekkür ederek, İl ve ilçelerimizde bulunan camilerin ve Kuran kurslarının temizliği gerçekten çok önemli. Bu işler daha önceleri cami görevlilerimiz tarafından yapılıyordu. Bu proje ile il merkezine 35, ilçelerde 30 vatandaşımıza iş imkanı sağlanacak diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Akyol ile Balık, protokol metnini imzaladı.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Cami ve Kuran kurslarını geçici işçiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER