Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası


MARDİN (A.A) - Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl 1-7 ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevliler Haftası etkinlikleri kapsamında müftülük binasında bilgilendirme toplantısı düzenledi.
     Müftü Coşkun, Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet sloganıyla engellilerin sorunlarına dikkat çekeceklerini, hiçbir kimsenin camilerin manevi atmosferinden mahrum kalmamasını amaçladıklarını belirtti.
     Mardinde engelli vatandaşların yardıma ihtiyaç duymadan cemaate katılmalarını sağlamak için de çeşitli çalışmalar yapıldığını ifade eden Coşkun, şunları söyledi:
     Ravza Caddesinde yapımı devam eden Sadık Yay Camisi, engellilerin en iyi şekilde hizmet alacakları bir şekilde yapılmaktadır. Ayrıca, yürüme engelli vatandaşların camiye ulaşmalarını kolaylaştırmak amacıyla başkanlığımız koordinesinde gerekli çalışmalar yapılacaktır. Ayrıca Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Müftülüğümüz koordinesinde Camilerin Temizliği ve Hijyen başlığıyla yeni bir çalışma başlatılmıştır. Bu yeni çalışmayla birlikte merkeze bağlı bütün camilerin temizliği, camilerde akan suların tahlil edilerek sağlık açısından kontrolünün yapılması ve cami çevresinin kirlerden arındırılarak çevre temizliğinin sağlanması konusunda Halk Sağlığı Müdürlüğüyle ortak bir çalışma başlatılmıştır. Bu bağlamda camilerin temizliği, bakımı ve imarında maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen vatandaşlarımıza da şükranlarımı sunuyorum.
    
     Muhabir: Abdulhalim Çelik
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Camiler ve Din Görevlileri Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER