Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası -Düzcede Hafızlık, Kuran-ı Kerim ve Ezanı Güzel Okuma yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi


DÜZCE (A.A) - Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Hafızlık, Kuran-ı Kerim ve Ezanı Güzel Okuma, Hutbe ve Şiir Yazma yarışmalarında dereceye girenler ödüllendirildi.
     Müftülük konferans salonunda gerçekleştirilen programda konuşan Düzce Valisi Adnan Yılmaz, camilerin Allahın evi ve bir kentin olmazsa olmazlardan biri olduğunu söyledi.
     Din görevlilerinin aile hekimleri gibi gönül doktorları olduğunu ifade eden Yılmaz, Size muhtacız, size ihtiyacımız var. Eğer her birimiz cennete talipsek, bunu birlikte başarmalıyız ama rehber kılavuz önder sizlersiniz. Nasıl okullar, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz rehberimiz için ikinci evimiz ise camilerimiz de bizim ikinci evimizdir. Aynı özeni camilere ve sizlere göstermek mecburiyetindeyiz. Bizim çocuklarımız, yarınlarımız için siz bize doğru yolu göstereceksiniz dedi.
     Programda konuşan İl Müftüsü Selami Emen ise din görevlilerinin toplumdaki önemine değinerek, Her zaman cami kürsüsünde minberinde vaaz ediyoruz, konuşuyor, anlatıyoruz. Zaman zaman bizlerin de irşada ikaza ihtiyacı vardır. Bu açıdan böyle bir merasim düzenledik dedi.
     Konuşmaların ardından, hafta dolayısıyla Düzce genelinde din görevlileri arasında Hafızlık, Kuran-ı Kerim ve Ezanı Güzel Okuma, Hutbe ve Şiir Yazma yarışmalarında dereceye girenler ödüllendirildi.
     Programda ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Hafızlık Yarışmasında Türkiye birincisi olan Düzce Hafız Hasan Kuran kursu öğrencisi Enes Akıncıya Vali Yılmaz tarafından laptop hediye edildi.
    
     Muhabir: Ömer Ürer
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Camiler ve Din Görevlileri Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER