Çamlıyayla Kaymakamı ve Belediye Başkanı

Çamlıyayla Kaymakamı ve Belediye Başkanı Toros Yörüklerini ziyaret edip, sorunlarını dinledi


MERSİN (A.A) - Çamlıyayla Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı ve Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Toros Yörüklerini ziyaret edip, sorunlarını dinledi.
     Kaymakam Sarı, Toros dağlarının eteklerinde konaklayan Yörüklerin kış aylarında Çamlıyaylanın Ucarı mevkinde yaşadıklarını, mayıs ayından itibaren ise küçükbaş hayvanlarını otlatmak için arazi araçlarıyla ilçe merkezinden yaklaşık bir saat uzaklıktaki boş alanlara yerleştiklerini söyledi.
     Yörüklerin yaşamları hakkında bilgi aldıklarını ve karşılaştıkları sorunları dinlediklerini belirten Kaymakam Gülhani Ozan Sarı, Yörüklerin en çok yol sorunu bulunduğunu ve bu sorunu çözmek için gayret göstereceklerini bildirdi.
     Yörük çocuklarının mutlaka okumalarını ve eğitimlerini aksatmadan sürdürmelerini isteyen Sarı, bu konuda Kaymakamlık olarak üzerlerine düşen her türlü desteği vereceklerini kaydetti.
     Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı ise, Yörükleri her yıl ziyaret ederek, yaşamlarını yakından incelediklerini ve yerel yönetim olarak ellerinden gelen hizmetleri götürmekte olduklarını dile getirdi.
     Başkan Tepebağlı, Yörüklerin kışlık yurtlarından çıkıp koyun ve keçilerini yaya olarak, yüklerini ise traktör, at, eşek ve katırlarla taşıdıklarını, akşam olduğunda ise yol üzerindeki uygun yerlerde konaklayarak kestirme yollardan çileli bir yolculukla Torosların zirvesine ulaştıklarını söyledi.
     Yörüklerden Nazım Kök ise, yolculuklarının çile içinde geçtiğini, binbir zahmetle ürettikleri peynirleri gerçek değerinde satamadıklarını, şikayetçi olsalar da ailelerini geçindirmek için çileye katlandıklarını belirtti.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Çamlıyayla Kaymakamı ve Belediye Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER