Çanakkalede anaokulu açılış töreni

Çanakkalede anaokulu açılış töreni -Başbakan Erdoğanın eşi Emine Erdoğan: Açılan her okul, her eğitim yuvası, okuyan her çocuk şehitlerimize büyük bir huzur hediye edecektir


ÇANAKKALE (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan, Açılan her okul, her eğitim yuvası, okuyan her çocuk şehitlerimize büyük bir huzur hediye edecektir dedi.
     Emine Erdoğan, Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER) ile iş adamı Ali Ağaoğlunun desteğiyle yapımı tamamlanan Ali Ağaoğlu Anaokulunun açılış törenine katıldı.
     Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tunanın eşi Pervin Tuna, okula gelişlerinde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı. Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra öğrencilerin sunduğu halk oyunları gösterisini izledi, okuduğu şiirleri dinledi.
     Törende konuşan Emine Erdoğan, Çanakkaleli olmanın ve Çanakkalenin okullarında eğitim görmenin, buradaki öğrenciler için büyük bir imkan ve fırsat olduğunu söyledi. Gerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın gerekse kendisinin Türkiyedeki her bir gencin, öğrencinin Çanakkaleye gelmesini, görmesini çok önemsediklerini belirten Erdoğan, Zira Çanakkale, başlı başına okunmayı bekleyen bir kitap gibidir. Çanakkale, bir tarih kitabı gibidir. Çanakkale, bir hayat bilgisi kitabı gibidir. Çanakkale, bir vatandaşlık bilgisi, din ve ahlak bilgisi kitabı gibidir. Çanakkalenin her bir zerresi, açılmayı, okunmayı ve anlaşılmayı bekleyen bir beyaz sayfa gibidir diye konuştu.
     Erdoğan, Çanakkaleyi ziyaret eden bir kişinin tarihin dönüm noktalarını, Kurtuluş Savaşına giden yolu, istiklalin önemini, şehitliğin anlamını, özellikle de millet ve milliyet kavramının tanımını bir daha unutmayacak şekilde öğreneceğine işaret ederek, şunları kaydetti:
     İşte, Çanakkalenin çocukları, Çanakkalenin öğrencileri bu açıdan çok ama çok talihliler. Diğer çocukların sadece kitaplarında gördüklerini, Çanakkalenin çocukları adeta yaşıyor onu teneffüs ediyor. Çanakkaleli yavrularımızın ana okullarından başlayarak bu fırsatı, imkanı en iyi şekilde değerlendirmelerini hem buraya gelen ziyaretçilere hem de gittikleri yerlere Çanakkale ruhunu taşımalarını gönülden arzu ediyorum. Şundan hiç şüphem yok. Şurada, yanı başımızda yatan on binlerce aziz şehit, Türkiye çocuklarının özgürce yaşaması, en iyi eğitimi alması, müreffeh bir ülke inşa etmesi için canlarını feda ettiler. Çanakkalede olsun, Siirtte olsun, İstanbulda olsun, Diyarbakırda olsun, tebessüm eden her çocuk inanın buradaki şehitlerimizin ruhunu muazzez edecektir. Açılan her okul, her eğitim yuvası, okuyan her çocuk şehitlerimize büyük bir huzur hediye edecektir.
     Konuşmaların ardından, Emine Erdoğan, okulun yapımında emeği geçenlere plaket verdi.
     Okulun açılış kurdelesini kesen Emine Erdoğan ve beraberindekiler, sınıfları gezerek, çocuklar sohbet etti, çeşitli hediyeler verdi. Erdoğan, daha sonra okul bahçesinde kendi adına fidan dikti.
     Törene, Çanakkale Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Çanakkalede anaokulu açılış töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER